De vrachtwagens in de wijk, zijn de bewoners een doorn in het oog. (foto: Robbert Roos)
De vrachtwagens in de wijk, zijn de bewoners een doorn in het oog. (foto: Robbert Roos)

Bewoners zijn lange vrachtwagencombinaties zat

Actueel 104 keer gelezen

In de buurt rond de Vondelstraat en Da Costastraat hangt een gemoedelijk sfeertje. Ons kent ons en je wordt nog vriendelijk begroet als je een bewoner op straat tegenkomt. Je verwacht hier niet zo snel een probleem. Toch is één ding de bewoners al jaren een doorn in het oog; lange vrachtwagencombinaties die zich vastrijden in de smalle straat en schade veroorzaken.

Zoetermeer - Het probleem kent verschillende oorzaken. Enerzijds wordt de route als kortste aangegeven op navigatiesystemen zoals TomTom. Een chauffeur die onbekend is in de buurt, rijdt zich dus klem zonder dat hij dat aan ziet komen. Aan de andere kant komt het door een gebrek aan een duidelijke bewegwijzering.

De heer van der Veen woont op de hoek van de Vondelstraat en Da Costastraat en ziet het zo’n 5 á 6 keer per maand gebeuren. “Vrachtwagens, vaak in combinatie met aanhangers of opleggers die bij Nutricia moeten zijn, rijden zich vast. Ze kunnen de bocht hier gewoon niet maken. Bij het manoeuvreren ontstaat regelmatig schade. Die is soms niet te verhalen. Bijvoorbeeld omdat de chauffeur Bulgaars, de auto Pools en de opdrachtgever Russisch is”, vertelt hij.

Opvallend genoeg vinden de meeste bewoners dat Nutricia gewoon in hun wijk moet kunnen blijven. Het is nu eenmaal een grote werkgever en is sinds jaar en dag onlosmakelijk met Zoetermeer en deze locatie verbonden. Alleen de overlast van lange vrachtwagens moet verdwijnen. Danny, een van de bewoners: “Ik ben al eens bij de wijkpost langs geweest maar die kunnen niets voor ons doen. Er worden nu eenmaal geen borden geplaatst op verzoek.” Ook mede-buurtbewoner Van der Veen is al vaker met het onderwerp aan de slag gegaan. “Maar je loopt tegen een dichte deur op. Je moet weten hoe je ergens binnen moet komen.”

Volgens de bewoners hoeft een oplossing niet zo ingewikkeld te zijn. Danny: “Met een verbod op hele lange combinaties zijn we er eigenlijk al.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 15 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 18 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16