Afbeelding

The Sprinter Singers met ‘A Christmas Celebration’

Actueel 84 keer gelezen

Wintertijd. Vroeg donker, de aanloop naar kerst. Een sfeervolle periode, waarin een kerstconcert helemaal op zijn plaats is. Het brengt een mens meteen in de juiste stemming. Wie wel eens een kerstconcert van The Sprinter Singers heeft bijgewoond, kan daarover meepraten.

Op zaterdag 17 december is het weer zover. Dan geeft het koor maar liefst twee concerten op één dag. Het is daartoe uitgebreid met een fiks aantal enthousiaste projectleden.

Onder de titel ‘A Christmas Celebration’ wordt een selectie van de mooiste en meest aansprekende liederen uit de kerstconcerten van de afgelopen jaren gebracht, van melodieuze ballads tot vrolijke ritmische nummers. Om er maar een paar te noemen: ‘The Spirit of Christmas’, ‘Rejoice’, ‘Christmas is the Best Time of the Year’ en nog veel meer moois. Kortom, een genot om naar te luisteren. ‘Spetterend mooi’, vindt dirigent Ies Roos. ‘Kerst is een vrolijk feest en daarom hebben we nummers uitgekozen waar je blij van wordt’.

Een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld orkest zorgt voor de begeleiding. Alexander Muilwijk is de dirigent. De algehele muzikale leiding is in handen van Ies Roos.

Er is een middag- en een avondconcert met verschillende gastoptredens. ’s Middags treedt, naast The Sprinter Singers, het dameskwartet ‘Blue Lavender’ voor het voetlicht. Dat doen ze met een verrassend eigentijds repertoire. Het ensemble zingt voornamelijk a-capella-arrangementen. Aanvang van dit concert 16.00 uur.
Het avondconcert begint om 20.00 uur. Hierin treedt singer/songwriter Ralph van Manen op, bekend in binnen- en buitenland. (Zie foto). Hij schreef songs voor talrijke artiesten van naam. Zijn hit ‘Testify to love’ was in de VS twee keer goed voor platina. Zijn jubileumalbum ‘25’ is genomineerd voor de Zilveren Duif. Dat belooft dus wat.

Beide concerten vinden plaats in de Pelgrimskerk, Eerste Stationsstraat 86 te 2712 HK Zoetermeer. Opnieuw verleent deze kerk gastvrij haar medewerking.

Een toegangskaartje kost per concert € 13,- en is verkrijgbaar via kaartverkoop@thesprintersingers.nl of telefoon 0624576611. De belangstelling groeit, dus het is zaak tijdig te bestellen. Graag direct bij aankoop betalen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 3 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 6 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 19 uur geleden
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 20 uur geleden
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 21 uur geleden
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 21 uur geleden
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 21 uur geleden
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16