Archief: Ronald Stam
Archief: Ronald Stam

Kaarsjeavond in de Dorpsstraat

Actueel 76 keer gelezen

Kaarsjesavond

Zoetermeer - Duizenden lichtjes versieren op dinsdagavond 13 december de Dorpsstraat, dat het decor vormt van de traditionele kaarsjesavond. De mooiste historische winkelstraat beleeft alweer de 46e editie van Kaarsjesavond, voor velen de gezelligste avond in het jaar! Waan jezelf in de tijd van Charles Dickens’ ‘A Christmas Carol’ en droom weg bij de sprookjesachtig verlichte etalages van de winkeliers en de vele lichtjes achter de ramen van de bewoners in en om de Dorpsstraat. Het programma begint om 18.30 uur op de Dobbeplas met het feestelijk ontsteken van de gigantische kerstboom door burgemeester Aptroot. Vervolgens voert hij een sfeervolle lampionnenoptocht aan richting het begin van de Dorpsstraat. Ter hoogte van de Nicolaaskerk wordt de stoet met kinderen van harte verwelkomd en vanaf 19.00 uur vinden de eerste activiteiten plaats, verdeeld over het hele winkelgebied tussen het Nicolaasplein en Hovestein. Verschillende koren zingen kerstliederen, er is een levende Kerststal en voor alle bezoekers zijn bij diverse kramen gratis chocolademelk, thee en oliebollen verkrijgbaar. Het programma duurt tot 21.00 uur.

Stadsmuseum

Zoetermeer - De Vrienden van het Stadsmuseum Zoetermeer zijn erin geslaagd om het inmiddels bekende Kerstman-duo te strikken voor een bezoek aan het museum op dinsdag 13 december. Van 19.00 tot 21.00 uur zullen zij bij het museum aan de Dorpsstraat 7 warme glühwein en chocolademelk uitdelen. Kom naar het sfeervol verlichte museum en bekijk de Schatkamer vol voorwerpen van vroeger en nu en de sfeervol verlichte tuin. De toegang is op Kaarsjesavond gratis.

Terugblikken

Met de verrassende tentoonstelling ‘Terugblikken en Vooruitkijken’ (vanaf 17 december). Oude hits in een nieuw jasje’ wordt het 25-jarig bestaan van het Stadsmuseum Zoetermeer gevierd. Het is tegelijkertijd een proeftuin voor de programmering van het nieuwe Living museum, dat naar verwachting in 2018 in het oude stadhuis in het Stadshart de deuren opent. In de tentoonstelling ‘Terugblikken en Vooruitkijken’ vragen we bezoekers om hun mening te geven. Wat zou je in het nieuwe museum terug willen zien en wat niet? Er zijn verschillende manieren waarop de bezoeker mee kan denken. In de tentoonstelling kun je direct reageren op wat je ziet, er is een uitgebreide enquête en de gastvrouwen en -heren wisselen graag met bezoekers van gedachten.
Speciaal voor kinderen is er de KidsQuest: een leuke speurtocht door de tentoonstelling waarin ze ook meteen hun mening kunnen geven.

Molen De Hoop

Zoetermeer - Op dinsdag 13 december is het weer zover: de traditionele Kaarsjesavond in en rond de Dorpsstraat. Natuurlijk doet ook Molen De Hoop weer mee. Tussen 19:00 en 21:00 uur bent u van harte welkom bij en in onze mooie witte molen. De enthousiaste vrijwilligers van de molen bieden u glühwein en chocolademelk aan met daarbij een heerlijk kerstkransje. De molen is sfeervol verlicht en de molenaars laten de wieken draaien. Er klinkt gezellige kerstmuziek. Om 19.30 uur zal het bekende Zoetermeerse koor “De Paradijsvogels” kerstliedjes ten gehore brengen voor de molen, onder de bezielende leiding van Dorine Maalcke .

OPOZkinderkoor

Zoetermeer - Geniet op dinsdag 13 december van een programma vol muziek én dans tijdens Kaarsjesavond bij CKC & partners! Het Giga OPOZkinderkoor treedt dit jaar wederom op en zamelt geld in voor Serious Request. Dit gelegenheidskoor van 80 basisschoolleerlingen van 12 verschillende Zoetermeerse basisscholen zingt met ZangExpress.Tussen 18:45 en 20.45 uur wordt je verwelkomd door de klanken van vrolijke blaasinstrumenten en het projectorkest. Daarnaast worden ook de mooiste kerstliederen gezongen door Lite Vocalgroup, Kerstkoor Miracle, diverse solisten en het OPOZkinderkoor. Of laat je verrassen door diverse dansacts. Dit allemaal natuurlijk onder het genot van glühwein of warme chocolademelk.

Kerststal

Zoetermeer - In samenwerking met de winkeliersvereniging van de Dorpsstraat verzorgen leerlingen van het Stedelijk College, de levende Kerststal tijdens de traditionele kaarsjesavond. Voor de leerlingen van het Stedelijk College is dit een school-breed project, waarbij leerlingen van de opleidingen Groen, Techniek, Sport en Zorg en Welzijn nauw samenwerken onder begeleiding van docenten. Het plein voor het restaurant “Class” wordt op dinsdag 13 december omgetoverd tot een groot kerstplein. Een grote houten Kerststal wordt neergezet door leerlingen van Techniek. De levende kerststal wordt uitgebeeld met de dieren, Josef, Maria, 3 koningen en herders. De leerlingen van Zorg en Welzijn bieden warme chocolademelk aan de bezoekers namens de winkeliersvereniging. Er worden ook Kerstmutsen uitgedeeld door leerlingen van de Sport opleiding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Noteer het in je agenda: 12 en 13 april in Zoetermeer en 19 en 20 april in Alphen aan den Rijn. Mis het niet!
Kom gratis en vrijblijvend proeffietsen op de Inruil- en Opstapdagen bij Atlas Fietsen 10 apr, 15:23
Karin van der Lee en Bas ter Burg. Foto: Gerard van Warmerdam
Ouderen worden getrakteerd op kunst en koffie 10 apr, 12:34 1
Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59
Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam
Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis 9 apr, 16:57
Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen
Praktijkervaring studenten in Made@school 9 apr, 16:15 1
 Kinepolis gaat Back to Black op woensdag 17 april!
Win nu 2 vrijkaarten voor de "Première Night: Back to Black" 9 apr, 13:45 1
Een foto van de operette vorig jaar. Foto: Hans den Boer
Operette Viktoria und ihr Husar in het Stadstheater 9 apr, 09:31