Ouderen vermaken zich bij het Perron. (Foto: Marit Nikerk)
Ouderen vermaken zich bij het Perron. (Foto: Marit Nikerk)

Breien en kletsen gaan goed samen bij Stichting Perron

Actueel 65 keer gelezen

Wie in de wijk Oosterheem leuke dingen wilt doen, is bij Perron bij het goede adres. De christelijke stichting zorgt dat buurtbewoners elkaar ontmoeten en deelnemen aan activiteiten.En veel mensen uit de wijk weten de weg inmiddels te vinden om elkaar te ontmoeten en leuke activiteiten te doen.

Oosterheem - In de Oosterkerk zijn vele dames aan het breien. Elke twee weken zien ze elkaar en breien ze onder het genot van een hapje en een drankje. “Het is hier gezellig,” aldus een deelnemer. Ze lacht: “Breien en kletsen gaan goed samen.” Het is een van de bijeenkomsten die Stichting Perron organiseert. De deelnemers zorgen voor veel gezelligheid en inspireren elkaar om de mooiste werken te breien.

Toch zijn de activiteiten niet alleen voor oudere mensen. De doelgroep is breed en dat geldt ook voor het programma. Jong en oud kan meedoen aan de activiteiten, die plaatsvinden in de Oosterkerk, in de buurthuizen Perron 61 en Perron 28 en in basisschool De Oranjerie. Er is veel leuks te doen bij onder andere de kinderkookclub, de tienerclub Rock Solid en de ontmoetingslunches. “Mensen kunnen elkaar leren kennen,” vertelt buurtpastor en organisator Arte Havenaar. “Ook organiseren we bijeenkomsten die te maken hebben met zingeving. Of je hetzelfde gelooft als ik maakt niet uit. Het is interessant om daar samen over na te denken.”

Ideeën

Buurtbewoners mogen zelf ook ideeën aandragen voor een leuke bijeenkomst. “Ik probeer ze daarin te ondersteunen,” vertelt Arte. “Als mensen zelf enthousiast zijn over hun bijeenkomst, zorgen ze dat bijvoorbeeld de buurman ook meekomt.” Steeds meer buurtbewoners leren nieuwe mensen kennen. “Zo dragen we bij aan het gevoel van saamhorigheid.”

Rondom Kerst organiseert Perron extra activiteiten. Zo speelt de tienerclub op zaterdagmiddag 24 december het kerstverhaal met poppen en muziek, gevolgd door een kerstdiner. “Iedereen is welkom en de toegang is gratis.” Dezelfde dag zijn er concerten in de Oosterkerk en wordt de kerstnachtdienst gehouden. “Dat is een mooi moment, ook voor mensen die normaal niet naar de kerk gaan. Het gaat om het kerstverhaal over nieuw leven, hoop en licht. Dat inspireert,” zegt Arte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38