Afbeelding

Ambitieuze bouwagenda voor komende 15 jaar

Actueel 93 keer gelezen

Zoetermeer krijgt er de komende 15 jaar 10.000 woningen bij. In het college van burgemeester en wethouders is de Zoetermeerse bouwagenda voor de komende vijftien jaar vastgesteld. Hierin wordt de ambitie neergezet om jaarlijks 700 nieuwe woningen te realiseren. Wethouder Taco Kuiper met onder andere ‘Wonen’ in de portefeuille: “Het ontwikkelen van de woningvoorraad in Zoetermeer is enorm belangrijk.”

Zoetermeer - Wethouder Taco Kuiper: “De bouwagenda speelt in op nieuwe woonbehoeften en zorgt dat het draagvlak voor onze voorzieningen blijft groeien. Groei van het aantal inwoners is cruciaal voor het in stand houden van voorzieningen in de stad.” Burgemeester Aptroot: “Het zal de komende vijftien jaar gaan om minimaal 700 woningen per jaar die nieuw gerealiseerd zullen worden en hierin willen we ook een kwaliteitsslag maken.” De wethouder licht toe: “Er is reeds een woningvoorraad circa 55.000 woningen in Zoetermeer deze wordt met 10.000 nieuwe woningen verhoogd naar circa 65.000 in de komende 15 jaar.”
De bouwagenda brengt in kaart op welke locaties woningbouw te realiseren is, met oog voor de groene kwaliteit van de stad. Hiernaast is er de opdracht om voor de langere termijn mogelijkheden voor nieuwe woningen te onderzoeken door bijvoorbeeld transformaties van kantoren en bedrijven terreinen. Hiermee worden de doelen uit de Woonvisie Zoetermeer (2015) benut. Belangrijkste ambities in deze visie zijn: duurzaam bouwen, renoveren, betaalbare woningen voor iedereen, Zoetermeer levensloop bestendig maken en prettige en gewilde woonwijken. Kuiper: “Er is grote behoefte aan woningen in Zoetermeer maar ook in Zuid Holland als geheel. We willen en moeten als stad blijven groeien om aantrekkelijk te blijven. Demografische gegevens voorspellen een krimp van de bevolking. Deze moeten we voor zijn door een goed woningaanbod te behouden.” Het is een hoge ambitie en het zal binnenstedelijk moeten plaatsvinden. Zo zullen onderzoeken naar mogelijkheden bij bedrijven terreinen als Dwarstocht en Kwadrant plaatsvinden en zal er bij OV-knooppunten de hoogte in gebouwd gaan worden. Kuiper: “We willen duurzaam en mooi gaan bouwen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09