Afbeelding

B&W negatief over rapporten over HOM van INretail

Actueel 86 keer gelezen

Het college van B& W zet haar vraagtekens bij de tegenrapporten die belangenvereniging INretail en Unibail-Redamco hebben gemaakt over het Holland Outlet Mall. Het gaat om een onderzoek naar de omzeteffecten en een onderzoek naar verkeer. Volgens B&W is er sprake van tegenstrijdigheid. Beide rapporten sterken het college in haar advies aan de gemeenteraad dat het HOM er moet komen.

Zoetermeer - “Als zelfs een grote landelijke lobbypartij aangeeft dat er geen negatief omzeteffect te verwachten is voor Zoetermeer, dan zie ik kansen. Wat resteert is de discussie over de grootte van het succes. Zo ziet INretail zelf bijvoorbeeld -net als wij- goede verbindingen (met binnenstad en buiten) als voorwaarde voor het succes.” Ook wijst van Leeuwen, wethouder economie, nog wel op tegenstrijdigheden. “In het ene rapport wordt getwijfeld over het succes van de Holland Outlet Mall met als gevolg minder bezoekers, terwijl in het verkeerskundig rapport de outlet een succes wordt met jaarlijks 7 miljoen bezoekers en een verkeersinfarct. Dat kan niet beide. Het wordt een succes met bijbehorend aantal bezoekers of een kleiner succes met daarbij behorende bezoekersaantallen.”
Het college zet vraagtekens bij de snelheid en hoe de IN-retail rapporten zijn gemaakt. INretail verwijt de gemeente dat verkeerde referenties en bronnen zijn gebruikt in de haalbaarheidsonderzoeken naar de omzeteffecten. Hier staat tegenover dat de INretail in haar eigen onderzoek geen enkele referentie of bron hanteert. Burgemeester Aptroot: “Het is niet transparant.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09