Willem Teeuw en Daphne Jongerius met de onvervalste oliebollen. (Foto: Robbert Roos)
Willem Teeuw en Daphne Jongerius met de onvervalste oliebollen. (Foto: Robbert Roos)

Willem: “Voor de perfecte oliebol moet alles kloppen”

Actueel 76 keer gelezen

De ogen van chef bakkerij Willem Teeuw stralen als we over oliebollen praten. De passie en toewijding waarmee hij werkt, maken de oliebollen maar ook het Zoetermeerse bedrijf Jongerius speciaal. Het Streekblad schoof aan bij Jongerius bakker op zoek naar dé perfecte oliebol.

Zoetermeer - Hoeveel oliebollen deze week de bakkerij verlaten, weet chef bakkerij Willem Teeuw niet precies. “Ik tel ze echt niet hoor.” En dat is ook logisch; alle aandacht gaat namelijk uit naar de oliebol zelf. Zoals Willem het zelf zegt: “Voor de perfecte oliebol moet alles kloppen.” En daar zit geen onvertogen woord tussen. Jongerius Bakker scoort al jaren hoge ogen in diverse tests maar de ‘ideale’ oliebol bak je niet zomaar; daar gaat een heel proces aan vooraf. Willem: “We gebruiken de allerbeste grondstoffen, maar met dat alleen red je het niet. De temperatuur van het water, de rozijnen, de rijskast; alles moet kloppen.” Met de komst van de oliebollen wordt er nog een schepje bovenop gedaan voor het toch al drukke feestseizoen van Jongerius Bakker. Daphne Jongerius: “Zodra de feestmaand weer in zicht komt, vragen onze klanten naar onze bekende producten. Dat doet best veel met ons bedrijf. In de winkels willen we een speciale sfeer neerzetten met producten die daarbij passen; de ananas- en appel-beignets, en oliebollen natuurlijk.” Maar druk of niet, de mensen van Jongerius Bakker genieten van dit seizoen. Willem: “De lat ligt hoog en we maken lange dagen, maar we gaan elke dag voor het perfecte product.” Nieuwsgierig als we zijn proberen we natuurlijk het ideale recept te ontfutselen van deze meesterbakker. Maar vakman als hij is geeft hij weinig prijs. “Altijd de beste ingrediënten gebruiken.” Toch wil hij nog wel een tipje van de sluier oplichten: “We stoppen er heel veel passie en liefde in.” Daphne vult aan: “Ons recept is al jaren nagenoeg hetzelfde. Maar elke dag willen we met ons team de perfecte prestatie neerzetten. Dat geldt voor elk product, elk brood en elke oliebol. In de decembermaand wordt dat nog eens extra uitvergroot.” Maar niet zonder resultaat: “Daar komen onze klanten graag voor terug.” Willem: “Het is een voorrecht dat we met onze producten onderdeel mogen zijn van de bijzondere- en gewone dagen van zoveel mensen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Noteer het in je agenda: 12 en 13 april in Zoetermeer en 19 en 20 april in Alphen aan den Rijn. Mis het niet!
Kom gratis en vrijblijvend proeffietsen op de Inruil- en Opstapdagen bij Atlas Fietsen 10 apr, 15:23
Karin van der Lee en Bas ter Burg. Foto: Gerard van Warmerdam
Ouderen worden getrakteerd op kunst en koffie 10 apr, 12:34 1
Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59
Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam
Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis 9 apr, 16:57
Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen
Praktijkervaring studenten in Made@school 9 apr, 16:15 1
 Kinepolis gaat Back to Black op woensdag 17 april!
Win nu 2 vrijkaarten voor de "Première Night: Back to Black" 9 apr, 13:45 1
Een foto van de operette vorig jaar. Foto: Hans den Boer
Operette Viktoria und ihr Husar in het Stadstheater 9 apr, 09:31