Afbeelding

Meer eigentijdse activiteiten bij Seghwaert op Dreef

Actueel 73 keer gelezen

Voorzitter René Schoevers van buurtvereniging Seghwaert op Dreef (SOD) maakte tijdens de nieuwjaarsreceptie afgelopen vrijdagavond bekend, dat het bestuur is afgetreden. René zat 19 jaar in het bestuur en was daarvan 8 jaar voorzitter.

Zoetermeer - Het interim-bestuur onder leiding van erelid Jan Nieuwlaat regelt de lopende zaken tot de algemene ledenvergadering in maart. “We zoeken bestuursleden, die zich gaan inzetten voor eigentijdse buurtactiviteiten. We zijn bezig aan een reorganisatie en een heroriëntatie op de activiteiten. Daarmee werken we samen met ‘de Hof van Seghwaert’.” Jan Nieuwlaat was eerder voorzitter bij de nieuwbouw van de buurtruimte De Patio aan de Gaardedreef 189 in 2005. “Nieuwe initiatieven zijn nodig,” zegt Nieuwlaat. “We moeten een meer open buurthuis zijn, waar de mensen vrij kunnen binnenlopen.” Succesvol zijn onder meer de inloopmiddagen biljarten, de kindertekencursus, bridgen, yoga, klaverjassen, ballroomdansen.
Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd de vrijwilliger van het jaar gehuldigd. Drie vrijwilligers werden genomineerd: Elise Peper, Martien Muller en Marco Sebel. De vrijwilligersbeker ging naar Marco Sebel, die veel voor jongeren doet, waaronder game-day.
Veel lof van wethouder Mariëtte van Leeuwen en wijkregisseur Peter Collignon van de gemeente. “Het is geweldig wat hier voor jongeren wordt gedaan.”
“Neem game-day elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 22.00 uur. Dan zitten hier zo’n 130 jongeren van 16 tot wel 25 jaar,” weet Hans Fossen, deel uitmakend van het interim-bestuur. “Zo denken we ook in navolging van een andere buurtvereniging aan een tablet-ochtend of –middag voor ouderen. Maar meer initiatieven zijn nodig om het buurthuis optimaal te benutten.” Belangrijk is de samenwerking met de stichting de Hof van Seghwaert. Voorzitter Bert Dekkers zette zich met de stichting ruim twee jaar geleden in om de perenboomgaard achter De Patio te behouden. “We hebben een bijenstal, kippenren, moestuin en zo’n honderd wijnranken zorgen ervoor, dat wij in oktober de eerste Seghwaert wijn gaan maken. De duizenden liters perensap uit de Hof vinden gretig aftrek bij de Zoetermeerse middenstand.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38