Raimond Honig, initiatiefnemer van Zoetermeerse kickboksvereniging Sakura. (foto Nico Mos)
Raimond Honig, initiatiefnemer van Zoetermeerse kickboksvereniging Sakura. (foto Nico Mos)

Kickboksvereniging geopend

Actueel 77 keer gelezen

Afgelopen zaterdag is de kickboksvereniging Sakura officieel geopend door wethouder van sport Mariëtte van Leeuwen. Tijdens het officieuze gedeelte sprak ik met de grote initiatiefnemer Raimond Honig (45). Zijn grote wens, een eigen sportlocatie, hoopt hij eind van dit jaar te vervullen.

Zoetermeer - ,,Vanaf augustus loopt het storm met de eerste dag al 32 aanmeldingen. Toen wist ik ook dat ik de juiste stap heb gemaakt”. Aan het woord Raimond Honing, de grote animator van deze vereniging. ,,We zitten nu al op 85 leden. De laatste maanden hebben 25 jeugdleden zich hebben aangemeld. Kickboksen is één van de snelst groeiende sporten op dit moment. Tegenwoordig is er heel veel vraag naar deze sport en vanaf 6 jaar mogen ze lid worden. Wij kenden een explosieve groei en dat geeft aan dat de mensen die zich aanmelden zich thuis voelen bij onze vereniging. De trainingen voor de jeugd is een twee uur per week onder begeleiding van gekwalificeerde trainers. Meestal trainen ze bij de jeugd, uit veiligheid, met 4 trainers tegelijk. Het is leuk dat de wethouder Van Leeuwen deze kickboksvereniging officieel opent. Ik denk ook dat andere geïnteresseerden uit Zoetermeer daardoor naar deze kickboksvereniging worden getrokken (glimlacht). Het verkeerde, negatieve beeld rondom deze sport moet doorbroken worden.” Raimond begon 34 jaar geleden zelf bij sportschool Sakura in Den Haag. De eigenaar, Ron Jung, is 3 jaar geleden overleden en daarom – als een soort eerbetoon – de naam Sakura. ,,Wij zijn aangesloten bij de Federatie Oosterse Gevechtskunsten. Deze bond wil proberen als overkoepelende bond te fungeren van die andere bonden. Probleem is vaak dat je te maken hebt met grote ego’s. Ik wens dat deze sport Olympisch wordt”, aldus de enthousiaste Raimond Honig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09