Afbeelding

Super resultaten ONC Clauslaan

Actueel 58 keer gelezen

In het onderzoek van Elsevier naar de beste scholen van Nederland, komt het Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan goed uit de bus. Zowel basis, kader als mavo behoren op het onderdeel onderwijspositie zelfs bij de beste 15 procent en krijgen hiermee het predicaat ‘super’.

Elsevier beoordeelt de scholen op vier onderdelen. Voor de onderbouw is dat ten eerste de onderwijspositie, de positie van leerlingen in klas 3 vergeleken met het advies van de basisschool. Komt een leerling bijvoorbeeld met basis-advies in de derde klas kader, dan geldt dat als een pluspunt.

Maatwerk

Jan Willem Hartmann, teamleider onderbouw: “Er is nu veel te doen om de basisschooladviezen. De VO-raad vraagt om een tweede niveau-advies eind klas 2 op de middelbare school. Kinderen kunnen bij de start van de middelbare school nog groeien. Dat zien wij ook. Daarom komt een leerling bij ons in een tweejarige brugperiode waarin hij alle kansen krijgt om te laten zien welk niveau uiteindelijk bij hem past.”
Zo kan een leerling met kader-advies die meer kan en wil op het ONC Clauslaan de Masterclass Kader volgen. Hij of zij krijgt dan vakken op een hoger niveau en kan vervolgens naar 3 mavo. Een sterke mavo-leerling krijgt de benodigde begeleiding om na de brugperiode door te stromen naar 3 havo.

Geen sjoelbak

Ook op de overige indicatoren behaalt het ONC Clauslaan goede resultaten in het Elsevier-onderzoek. Het gaat dan om het percentage zittenblijvers in onder- en bovenbouw en het gemiddelde cijfer voor het Centraal Examen. “We zijn trots op onze resultaten. Maar het allerbelangrijkste vinden we dat de leerlingen het hier naar hun zin hebben”, vertelt Hartmann. “Dat ze hun talenten ontwikkelen, zich prettig en veilig voelen, vriendschappen voor het leven sluiten. De leerlingen mogen in de jaren dat ze bij ons op school zitten op alle vlakken groeien. Ze blijven niet opgesloten in vakjes. Bij ons geen sjoelbak!”

Kijk voor meer informatie op: clauslaan.onc.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 16 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 19 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16