Ruud Verlaan heeft een passie voor Zoetermeer en voor schaatsen. (Foto: Robbert Roos)
Ruud Verlaan heeft een passie voor Zoetermeer en voor schaatsen. (Foto: Robbert Roos)

200 kilometer over de Weissensee

Actueel 67 keer gelezen

“Ik ben lid van de Elfsteden Vereniging en hoop natuurlijk elk jaar op flinke vorst. Het rijden van de Tocht der tochten zou een ultieme belevenis zijn”, aldus Ruud Verlaan. Aangezien het water nog rustig kabbelt, zit dat er voorlopig niet in en daarom vertrekt Ruud volgende week naar Oostenrijk om daar de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee te rijden.

Zoetermeer - Ruud, in het dagelijks leven makelaar en eigenaar van Verlaan Makelaardij, is erg sportief en mag graag mooie tochten maken op zijn racefiets. Vaak met een clubje vrienden, lekker door de duinen of het bos. Ruud: “Tochtjes van 2 tot 4 uur. Echt heerlijk om op die manier even je hoofd leeg te maken. Verstand op nul, haren in de wind.”

Het schaatsen is zijn andere favoriete hobby. “Op zaterdag namen mijn ouders mij mee naar de schaatsbaan en kreeg ik les. Zo is de passie voor schaatsen me met de paplepel ingegoten.” Regelmatig trekt Ruud zijn baantjes bij de vereniging in het Silverdome of op de Uithof in Den Haag. Omdat de Friese Elfstedentocht er niet inzit, vertrekken Ruud en zes vrienden volgende week naar Oostenrijk om in totaal 200 kilometer verdeeld in rondjes van 25 kilometer te schaatsen. Ruud: “Op vrijdag starten we om 07.00 uur en hopen voor 21.00 uur binnen te zijn. Dan begint namelijk het blarenbal en dat willen we niet missen”, zegt hij lachend.

Ruud Verlaan is lid van de Zoetermeerse Schaatsvereniging. Hij komt er regelmatig om te trainen en niet alleen. Net als zijn ouders deden, neemt hij nu dochter Juliët mee naar de ijsbaan. Zo wordt de liefde voor de schaatssport van generatie op generatie overgedragen.

Ziekenhuis

Het had weinig gescheeld of Ruud Verlaan was ook in Zoetermeer geboren. Maar ja, het Lange Land Ziekenhuis moest nog gebouwd worden en dus zag Ruud het levenslicht in Leidschendam. Toch woont hij inmiddels al zijn hele leven in Zoetermeer waar hij samen met echtgenote Lisette een eigen makelaarskantoor in de Dorpsstraat heeft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1