Drie stemmen en drie actrices: Renée Wegberg, Lone van Roosendaal en Annick Boer. Foto: Govert de Roos.
Drie stemmen en drie actrices: Renée Wegberg, Lone van Roosendaal en Annick Boer. Foto: Govert de Roos.

Muziek Bannink, Stokkermans en Bos vult zaal met nostalgie

Actueel 81 keer gelezen

Zoetermeer - “Wat voor weer zou het zijn in Den Haag… is het miezerig, mistig of koud?” met deze woorden op de noten van Harry Bannink wordt de avond geopend. Na een voorstelling vol pareltjes uit de Nederlandse muziekgeschiedenis denk je: “mooi Nederland(s)”!


De voorstelling wordt gezongen door drie dames met gouden keeltjes. Annick Boer, Lone van Roosendaal en Renée Wegberg, die qua stem en acteren elkaar mooi aanvullen. Hun samenzang bezorgt je kippenvel. Annick is voor jong en oud een bekend stemgeluid door het inspreken van de Nederlandse stem van het wereldberoemde Disney-visje Dory’. Lone is bij velen bekend oa uit de film ‘Verliefd op Ibiza’ en Renée Wegberg heeft in diverse grote musicals gezongen. (Wicked en Joseph). De drie brengen een zeer grote variatie aan muziekstijlen en liedjes. Ze hebben de nummers niet alleen hoeven uitzoeken. Het gaat om 6044 liedjes en tunes die de componisten Harry Bannink, Joop Stokkermans en Ruud Bos nalieten. Ruud Bos schrijft nog altijd muziek.
De voorstelling is een afwisselende aaneenschakeling van liedjes in een decor van kartonnen dozen waarop geprojecteerd wordt en de portretten van de componisten te herkennen zijn. Tussen de dozen zit het live-orkest onder leiding van pianist Eric van Tijn. Annick heeft een indeling van de liedjes gemaakt ‘op onderwerp’ om de vele prachtige melodietjes, teksten en tunes geen onrecht aan te doen. Maar of dat nu zo praktisch is? Renée houdt het erop dat digitaliseren de enige juiste manier is.Ze kiezen om de beurt liedjes uit een doos ‘dit ligt dicht bij jezelf’, ‘liefde’ of ‘verliefd’ of ‘al te vaak gedaan’ of ‘de zalen liepen leeg’ of ‘Televisie- tunes’ of… meezingers? Alle drie zangeressen kunnen schitteren in een lied dat haar op het lijf geschreven lijkt. De teksten van onder andere Ivo de Wijs, Annie M.G. Schmidt blijken nog altijd scherp en spitsvondig. Tot slot een paar liedcitaten: “Ze mag hem hebben.”, “Zeg ‘ns Aa”, “Blij met mij”, “de seizoenen komen terug, de jaren niet”, “Ik kan het nog” én “Op een mooie Pinksterdag.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1