Youri Visser laat kinderen ook in de winter honkballen tijdens de Winterschool.
Youri Visser laat kinderen ook in de winter honkballen tijdens de Winterschool.

Winterschool is schot in de roos

Actueel 108 keer gelezen

Om de jeugd ook in de winter honkbal te laten spelen heeft Youri Visser (35) iets nieuws bedacht. Hij richtte de Winterschool op. Youri ziet tot zijn grote vreugde, dat de honkbalsport weer aantrekt.

Zoetermeer - ,,Sinds mijn vijfde speel ik al honkbal en ben eigenlijk nooit gestopt. Het afgelopen seizoen speelde ik bij Storks in Kijkduin en zijn we kampioen geworden van de Overgangsklasse. Youri werkt in het dagelijkse leven als woningopzichter bij woningbouwvereniging Vidomes.

,,Twee jaar geleden hebben we de Winterschool opgezet. We hebben het initiatief genomen om ervoor te zorgen dat de jongste jeugd, van 7 -16 jaar, ook in de winter honkbal kan trainen en spelen.”, gaat Youri verder. ,,Ook is het is nu twee jaar, dat deze Winterschool is open gezet voor de gehele regio Den Haag. Ik moet zeggen het is een schot in roos of gat in de markt, want we hebben al 120 aanmeldingen uit alle richtingen. Dus ook vanuit de Byrds uit Zoetermeer komen de kinderen naar Alphen om te trainen in de winter. De trainingen vinden plaats deels in de sporthal bij Alphians zelf en deels in de gymzaal die wordt gehuurd. Het voordeel van de hal van Alphians is dat die helemaal is ingericht om te honkballen met kunstgras als ondergrond. We hebben dus een pré t.o.v. andere clubs. Daarom wordt de Winterschool bij Alphians gehouden en iedereen komt daar dan ook zondags naar toe van 1 november tot 1 maart. Het is hartstikke leuk voor de kinderen. We werken met 14 trainers en draaien dan allemaal aparte groepen in die drie uurtjes op de zondagmorgen. De intentie was om kinderen samen te laten trainen met spelertjes van andere clubs. Dan maken ze vriendjes daardoor gaat het spelplezier, maar ook de sportiviteit met sprongen omhoog”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09