Bib Gourmand voor Hoeve Kromwijk
Actueel 73 keer gelezenVorige week was het zover en kon restaurant Hoeve Kromwijk voor de negende keer de Bib Gourmand van Michelin in ontvangst nemen. Hoewel het Zoetermeerse restaurant al negen keer op rij is onderscheiden en eigenaar Jeffrey van Dijk ook bij zijn vorige restaurant Papermoon in Voorburg jarenlang een Bib had, blijft het toch spannend.
Zoetermeer - “Je gaat er nooit van uit dat je vanzelfsprekend weer wordt onderscheiden”, zegt Van Dijk. “Het is toch altijd afwachten of Michelin het goed genoeg vindt. Dit jaar waren er 17 restaurants die de Bib Gourmand zijn kwijt geraakt dus vanzelfsprekend is het niet.” Overigens betekent dat volgens Van Dijk niet per definitie dat deze restaurants het slecht doen. De Bib Gourmand wordt door Michelin gegeven aan restaurants die een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben en een keuzemenu voor maximaal 37 euro aanbieden. “Sommige restaurants hebben dit veranderd waardoor ze niet meer voor de Bib in aanmerking komen. Maar er zijn bij de afvallers ook restaurants die een maand later een ster krijgen. Dat kan ook”, zegt Jeffrey van Dijk. “Zelf ambieer ik geen ster. Dan krijg je zo ander publiek. Wij willen graag laagdrempelig zijn. Mensen moeten hier ook in hun spijkerbroek kunnen binnenlopen. Maar we willen natuurlijk wel kwalitatief goede gerechten serveren.”
De Bib Gourmand hebben is volgens de horeca-ondernemer erg belangrijk. “Deze onderscheiding van Michelin wordt steeds bekender en heeft ook een eigen gids. Hierdoor krijg je gasten over de vloer die in de gids op zoek gaan naar een restaurant met een Bib. Vooral in België leeft dat erg.”
Hoeve Kromwijk heeft vaste waarden zoals verse producten en koken met de seizoen, maar de restaurant-eigenaar gaat ook graag acties aan. “Wij doen wel liever een actie met een lokale ondernemer. Dat vinden wij leuker dan een AH-actie of Groupon. Vorig jaar hebben we een actie met Jongerius gedaan. Dat is zo goed bevallen. Dat doen we dit jaar weer. Klanten krijgen bij Jongerius een bon en wij serveren in januari, februari en maart een speciaal menu. Onze klanten waarderen dat zeer.”