De chef-koks André Zappeij (links) van wijkrestaurant Meerzicht en Ruud van Ginkel van wijkrestaurant De Leyens. Foto Kees van Rongen
De chef-koks André Zappeij (links) van wijkrestaurant Meerzicht en Ruud van Ginkel van wijkrestaurant De Leyens. Foto Kees van Rongen

Gratis kerstdiner voor 200 mensen in de wijkrestaurants

Actueel 95 keer gelezen

Tweehonderd mensen worden binnenkort uitgenodigd voor een gratis kerstdiner in de wijkrestaurants Meerzicht, Albrandswaard, en De Leyens, Gondelkade.

Zoetermeer - Palet Welzijn, Humanitas en ouderenadviseurs denken daarbij aan mensen, die het financieel niet zo breed hebben, weinig contacten hebben of het op een andere manier wat moeilijk hebben.
De Jumbo biedt de ingrediënten voor het kerstdiner aan. “Wij, chef-koks André Zappeij (Meerzicht) en Ruud van Ginkel (De Leyens), gaan met deze ingrediënten een verrukkelijk kerstdiner bereiden,” zo beloven zij.
In het wijkrestaurant in Meerzicht is het kerstdiner op vrijdag 23 december. Hiervoor worden zo’n 80 personen uitgenodigd. In De Leyens zal het kerstdiner op maandag 19 december plaatsvinden. Daar kunnen maar liefst 120 personen aanschuiven.
“Hoewel het kerstdiner kosteloos is, wordt het een uitgebreid dinervoor de genodigden en heel feestelijk,” vertelt André Zappeij in zijn keuken in Meerzicht.
De wijkrestaurants kwamen vorige maand negatief in het nieuws, omdat men genoodzaakt was in het weekend te sluiten. Inmiddels zijn de restaurants weer open. “Er was te weinig animo, maar van maandag tot en met vrijdag koken we nog steeds een smakelijke maaltijd voor een vriendelijke prijs. Bovendien worden in diverse weekenden evenementen georganiseerd en ook dan wordt nog een sfeervol diner aangeboden.”
Ruud van Ginkel: “Dat gebeurt ook in ons restaurant aan de Gondelkade.”
U hebt van maandag tot en met vrijdag de keuze uit een weekmenu met daarnaast een keuze uit onze aantrekkelijk geprijsde dagmenu’s.
De menu’s wisselen wekelijks van samenstelling en worden dagelijks vers voor u gekookt. De ingrediënten zijn afgestemd op de verschillende seizoenen en met zorg gekozen. Als we tijdig speciale dieetwensen door krijgen of iemand last heeft van allergenen, dan houden wij daar rekening mee.”
In beide wijkrestaurants kunt u ook terecht voor een ontbijt, (vergader) lunch en aangeklede borrel. “Wel zijn we een sociaal wijkrestaurant en dat betekent, dat in onze bediening veel vrijwilligers werkzaam zijn.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 23 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 23 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 23 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot gisteren
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24