Er is van alles te koop in het Schuurtje van Vincentius. Links secretaris Jacob Ingenhoes, rechts voorzitter Harry van der Goes. (Foto: Melissa Lagerwaard)
Er is van alles te koop in het Schuurtje van Vincentius. Links secretaris Jacob Ingenhoes, rechts voorzitter Harry van der Goes. (Foto: Melissa Lagerwaard)

De Vincentiusvereniging wil ook zijn afval kwijt

Actueel 83 keer gelezen

De Vincentiusvereniging zet zich op verschillende manieren in voor Zoetermeerders. Zo hebben het Schuurtje van Vincentius opgericht. Een tweedehands winkel waar gekregen goederen van onder andere overleden mensen verkocht worden voor het goede doel. Maar wat gebeurt er met de spullen die niet kunnen worden verkocht? Die moeten naar het grofvuil, maar dat ligt helaas niet zo simpel.


Zoetermeer - “We zijn twee jaar geleden naar de nieuwe locatie verhuisd en sindsdien hebben we problemen met het weggooien van grofvuil. Wij worden door de gemeente als bedrijf gezien en dus moeten we betalen om het restant weg te gooien”, vertelt voorzitter Harry van der Goes. De vereniging haalt huizen leeg van overleden mensen die hun spullen geschonken hebben om via het Schuurtje voor het goede doel te verkopen. Niet alles is goed genoeg voor de verkoop, maar om hun afspraak na te komen nemen ze wel alles mee. Uiteindelijk moet een gedeelte dus naar de vuilstort gebracht worden, maar betalen dat wil de vereniging niet. Dat haalt namelijk het hele idee achter de organisatie weg: “Dan halen we geld op met de verkoop van de meubels voor het goede doel, terwijl we weer geld uit moeten geven om de vuilstort te betalen. Dan blijft er veel minder over”, aldus Harry.
Er is een oplossing gezocht. De vereniging mag zijn vuil ook in de container bij de Pelgrimshoeve storten. In de praktijk werkt dit niet altijd: “De container zit vaak vol, of het terrein zit dicht. Dan blijven wij alsnog met al het vuil voor onze deur staan.”
Het schuurtje is twee keer in de maand op zaterdag open voor publiek. Harry: “Je vindt hier van alles. Op zaterdag loopt het hier vol met mensen die een nieuw servies zoeken of een set wijnglazen willen kopen. En omdat de prijs zo laag is komen er veel mensen.” Jacob Ingenhoes: “Ik wil dat iemand bij de gemeente een uitzondering voor ons maakt en toegeeft dat we geen bedrijf zijn. Dat we gewoon net als particulieren gratis het afval kunnen storten. Het is belangrijk dat dit goed geregeld wordt.”
Ingeborg ter Laak, raadslid van het CDA heeft contact gehad en gaat vragen stellen aan het College van B&W.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Op obs Arnoldus van Os is de jaarlijkse KEWIK (Kijk eens wat ik kan) wedstrijd gehouden. Er was veel talent te zien! Foto: pr
Talentvolle winnaars van Kijk Eens Wat Ik Kan! op obs Arnoldus van Os 28 mrt, 12:11
Jill met haar vader op de schaatsen. Foto: Wiebe Pekema
Jill blij met fantastisch resultaat Skate4Air 28 mrt, 11:47
Rolstoelvierdaagse op pad
Rolstoelvierdaagse zoekt begeleiders 28 mrt, 11:18
Arthur Schipper (Goede Doelencommissie Pelgrimshoeve), wethouder Bouke Velzen en Sanne v. Leeuwen (directeur Pelgrimshoeve). Foto: pr
Wethouder Bouke Velzen bezoekt de Pelgrimshoeve 28 mrt, 10:29
Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 28 mrt, 10:27 3
Afbeelding
Column burgemeester Bezuijen: Zorgen om geboortezorg 28 mrt, 09:15
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 28 mrt, 07:18
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14