Winkeliers van de Dorpsstraat geven Thomas en zijn moeder cadeautjes na vervelende geweldservaring. Foto: Robbert Roos
Winkeliers van de Dorpsstraat geven Thomas en zijn moeder cadeautjes na vervelende geweldservaring. Foto: Robbert Roos

Winkeliers springen in de bres voor slachtoffer zinloos geweld

Actueel 94 keer gelezen

De veertienjarige Thomas is met zijn broertje op de fiets op weg naar huis als hij op de Zegwaartseweg wordt aangesproken door een groep jongeren. Voor hij weet wat er gebeurt krijgt hij een stomp in zijn gezicht en wordt hij geschopt en getrapt. Daarbij belandt hij uiteindelijk in de sloot.


Zoetermeer - Alweer een geval van zinloos geweld. Moeder Deborah: “Ik schrok me een ongeluk toen ik Thomas zag. Hij zat onder het bloed en had een blauw oog. Wie doet nu zoiets. Thomas is juist een jongen die altijd voor een ander klaarstaat. Er zit niets kwaads in die jongen.” Het verhaal werd gedeeld via social media. Ben Tichem, ondernemer in de Dorpsstraat, werd geraakt door het verhaal en besloot tot actie over te gaan. Hij mobiliseerde zijn collega-ondernemers uit de Dorpsstraat en vroeg hen of ze iets voor Thomas en moeder Deborah konden betekenen. Hieraan werd massaal gehoor gegeven. Ben: “Van een vleespakket en trainingspak tot een familieportret en vuurwerkpakket.” Moeder Deborah heeft het niet breed en is met haar kinderen Thomas en Nick afhankelijk van giften en voedselgroep de Oosterfaantjes. Ze was dan ook zichtbaar ontroerd door de actie van de winkeliers. Ben: “Je hebt het Woonhart en Stadshart, maar de Dorpsstraat is het warme en kloppende hart van Zoetermeer.” Dennie van Herwijnen; “Als je zo’n verhaal hoort dan wil je alleen maar helpen om het leed van die jongen iets te verzachten. Deze feestmaand moet niet overschaduwd worden door wat er voorgevallen is.” Ook collega-ondernemers Michael Hauser en Patricia Tjepkema sluiten zich bij deze gedachte aan en stelde iets uit de winkel beschikbaar. Zelfs klanten zijn geraakt door de actie van de winkeliers en doen anonieme donaties. Deborah: “Die komen goed van pas, zo kunnen we de bril van Thomas die kapotgeslagen is vervangen.”

Op vrijdag 25 november werden Thomas en zijn moeder Deborah in de Dorpsstraat uitgenodigd om alle cadeaus in ontvangst te nemen. Ook budoschool Kai Sei is aanwezig. Zij bieden Thomas en zijn broertje Nick een cursus zelfverdediging aan inclusief de bijbehorende materialen. “We leren je graag hoe je moet reageren in zulke situaties”, zeggen zij tegen de tiener.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09