Silverdome Panters pakt winst tegen GIJS in derde periode

Actueel 73 keer gelezen

Zoetermeer - De Silverdome Panters hadden voor aanvang van de wedstrijd al een twee en half uur durende busreis naar Groningen er op zitten. Om 20.30 begon de confrontatie tegen GIJS met als resultaat een 4-6 overwinning.

Door Michel Streur

Powerplay

De eerste twaalf minuten tastten beide teams elkaar af, maar daarna waren onder andere twee Zoetermeerse straffen genoeg voor drie goals van de kant van de Groningers. Op 12.15 was het Danny Kerstolt die Panters goalie Kevin Riedijk het nakijken gaf. Een halve minuut later was het wederom een GIJS speler die voor een score zorgde. Ditmaal was het David Bartos die zorgde voor de score productie zorgde. Nummer drie van de gastheren kwam niet lang daarna toen na powerplay situatie Rodney Kuiper voor de 3-0 zorgde.

Aansluitingstreffer

Met deze achterstand kwamen de Panters weer op het ijs voor de tweede periode. Na drie minuten was het Ludek Skop die de Zoetermeerse formatie op het scorebord bracht. Acht minuten later maakte captain Joy Turpijn de aansluitingstreffer. De gelijkmaker kwam in de 32ste minuut van de stick van Cas Staps. Helaas kwam GIJS Groningen toch weer net voor het einde van periode op voorsprong door een doelpunt van Tim Bartels.

Voorsprong

Het venijn zat echter dit keer in de staart oftewel in de derde periode: Joy Turpijn scoorde in de 50ste minuut met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd de 4-4, terwijl Thomas Borgman in de 55ste minuut voor de Zoetermeerse voorsprong (4-5) GIJS kreeg geen kansen meer en uiteindelijk werd de Panters winst een minuut later zeker gesteld door Marko van Leeuwen die de eindstand van 4-6 op het scorebord liet verschijnen.

Plek

Door deze zege houden de Silverdome Panters de derde plek in poule B van de BeNe League met alleen Eindhoven Kemphanen en Herentals boven zich. Komende vrijdag 2 december staat om 20.30 uur de uitwedstrijd tegen regiogenoot HIJS Hokij op het programma gevolgd door een thuiswedstrijd op zaterdag 3 december tegen Laco Eaters Limburg. De puckdrop is om 20.00 uur.

Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5
Op 28 april is het vol met spelletjes en clinics om kennis te maken met tennis en padel. Foto: pr
Open dag tennis en padel voor jeugd en Tiebreak-Challenge bij TPVS 19 apr, 10:22