Jeroen Heijmans overhandigt een petitie tegen de komst van het HOM aan voorzitter/raadslid Robbert Morree. (Foto: Ronald Stam)
Jeroen Heijmans overhandigt een petitie tegen de komst van het HOM aan voorzitter/raadslid Robbert Morree. (Foto: Ronald Stam)

Record aantal insprekers tijdens vergadering over outlet

Actueel 67 keer gelezen

De ontwikkelingen rond de realisatie van Holland Outlet Mall (HOM) houden de gemoederen bezig. Gevolg: de eerste commissievergadering trok een record aantal insprekers van 19 naar de raadzaal. De gemeenteraad kwam daardoor niet aan discussiëren met elkaar toe maar restte niets anders dan luisteren naar de insprekers.

Zoetermeer - Provast lanceerde in 2014 het plan om op de plaats van het Woonhart een outlet te realiseren. Deze moet eveneens boven de Europaweg komen om zo een verbinding met het Stadshart te maken. Het plan maakt nogal wat los.

De insprekers (vertegenwoordigers van de Zoetermeerse winkelgebieden, bewoners van de appartementen boven het Woonhart, omwonenden, brancheorganisaties, vertegenwoordigers van winkelgebieden in de regio en natuurlijk Provast zelf) probeerden de raad van hun standpunt te overtuigen.

Bewoner Jeroen Heijmans was met mede-bewoners de buurt in gegaan om handtekeningen te verzamelen. Ze haalden in anderhalve dag 1113 handtekeningen op. “85 procent is tegen de HOM”, aldus Heijmans. Zijn petitie staat in schril contrast met de peiling die de gemeente heeft laten uitvoeren en waarbij 1000 mensen waaronder 289 Zoetermeerders zijn ondervraagd. 80 procent zou voor de komst van het HOM zijn.

De heer Bijlsloot sprak in namens de VVE van de appartementen boven het Woonhart. “Wij zijn mede-eigenaren en hebben inspraak als er architectonisch iets verandert. Wij zullen alle juridische mogelijkheden aangrijpen”, aldus Bijlsloot. Raadslid Robin Schouten reageerde: “Ik hoop wel dat het college goed heeft uitgezocht hoe sterk de bewoners juridisch staan.” De heer de Jong van Provast is er echter van overtuigd dat hij overeenstemming met de hele VVE gaat bereiken. “Ik geloof erin. Ik vraag de raad om dit project door te laten gaan naar de volgende ronde. Van uitstel wordt het niet makkelijker.”

Volgens de heer Heemskerk, voorzitter van promotie Woonhart, zijn de winkels in het Woonhart helemaal niet noodlijdend. “Wij willen blijven bestaan en werken aan een andere presentatie. We willen juist meer lifestyle en living en presenteren binnenkort ons plan.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38