Afbeelding

Elf is de ultieme kerstmusical en een Nederlandse première

Actueel 79 keer gelezen

Yuri Nikerk en Caroline Das zijn al vanaf maart van dit jaar bezig met ‘Elf’. Samen doen zij de regie voor de kerstproductie van Greg & Baud in 2016. Caroline: “Wil je in de sfeer van winter en kerst komen, dan is dit echt een aanrader.” Yuri: “Deze vrolijke musical wordt voor het eerst in Nederland uitgebracht en daar zijn we trots op.”

Zoetermeer - Zowel Caroline als Yuri zijn vanuit de acteursrol regie gaan doen. Voor Caroline die zich nu voor het derde jaar voor Greg & Baud Productions als vrijwilliger inzet, is het de derde kerstproductie waar ze aan meewerkt. Nu dus als regisseur. Yuri is nu zes jaar betrokken als acteur bij producties van Greg en Baud en dit is de tweede keer dat hij hier de regie voor een stuk doet (vorig jaar Josef). Als je de site van Greg & Baud bezoekt en dan Elf aan klikt zie je een mooi ‘Kick-off’ - filmpje waarin Yuri vertelt dat er een elf, elf vrouwen, elf mannen en elf kinderen mee doen. Door een dubbele kindercast komt hij op meer dan 40 acteurs! Zij zijn voor de zomervakantie gecast bij de audities voor Elf de musical en direct na de zomervakantie gestart met repeteren in een geweldig kick-off weekend. Er is sindsdien twee keer per week geoefend en er zijn in totaal drie repetitieweekenden geweest. Op 7 december voor aanvang van de repetitie zegt Yuri: “Vanavond is extra spannend, want iedereen komt voor het eerst door met kostuums.” Deze kostuums zijn helemaal ‘kersterig’ met rood en groen en wit en belletjes!
Caroline: “Veel mensen kennen de film en vinden de rol van Buddy door Will Ferrell (2003) flauw. Wij hebben bewust een andere Buddy neergezet. Komisch, naïef en aandoenlijk en tegelijk menselijker en geloofwaardiger. Het hele stuk heeft een mooie soepele samenhang met grote en kleine heel verrassende scènes.”
Yuri: “ We moesten in het begin steeds wachten tot de vertalingen ‘door’ kwamen. Ons stuk is anders dan film en de Engelstalige musicalversie(s) en begint en eindigt op de Noordpool. Wat ik heel goed geworden vind, zijn de beelden. Letterlijk door het innovatieve decor met projecties en de acteurs maar ook figuurlijk door wat er wordt opgeroepen met de teksten. Het is de ultieme kerstvakantiemusical!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 19 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 19 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 19 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 20 uur geleden
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24