De skybar op 85meter hoogte bovenaan de piste
De skybar op 85meter hoogte bovenaan de piste

SnowWorld viert jubileum met opening sky-bar

Actueel 86 keer gelezen

Door Robbert Roos

Zoetermeer - Op maandag 12 december bestond SnowWorld precies twintig jaar. Reden genoeg voor een feestje. Koos Hendriks begreep al in een vroeg stadium van zijn ondernemerschap dat het gaat om ‘beleving’. “Mensen moeten zich kunnen vermaken.” De bouw van SnowWorld maakte het mogelijk om wintersport ook buiten het seizoen te beoefenen. Zelfs in Nederland, Parijs of Barcelona. Toch denkt Koos verder: “Ook in de wintersportgebieden zou dit concept in de zomer een goede aanvulling kunnen zijn.” Als hem gevraagd wordt of hij nadenkt over stoppen schiet Koos in de lach: “Mijn vrouw zegt altijd dat ik nooit ergens over nadenk, dus laat staan over stoppen. Voorlopig heb ik nog ideeën genoeg.” Om er fluisterend aan toe te voegen: “Maar daar mag ik niets over zeggen, we zijn namelijk een beursgenoteerde onderneming.” Dan is het tijd voor een feestelijke onthulling. De pers verzamelt zich aan de top van de verlengde baan, op 85 meter boven de grond waar zich een heuse Sky-bar bevindt. Hier kunnen skiërs even uitrusten voor ze aan de afdaling beginnen, of genieten van het mooie uitzicht op de omgeving. De bar wordt na onthulling door middel van een polonaise op de beat van ‘Anton-Aus-Tirol’ officieel geopend. Aansluitend geniet het gezelschap van een lopend buffet met salades en stamppot, en een optreden van winterkoning ‘Dieter Koblenz’ en zijn dansende engelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 9 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 9 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 9 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 11 uur geleden
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24