De dames van Big, Black and beautiful weten wat swingen is. (Foto: Ray Christian)
De dames van Big, Black and beautiful weten wat swingen is. (Foto: Ray Christian)

Stilzitten is geen optie bij Big Black and Beautiful

Actueel 71 keer gelezen

Big, Black and Beautiful wordt ook wel in een adem genoemd met de term powervrouwen. En wie spreekt dat tegen? De groep die in 2002 is opgericht door Bos Theaterproducties bestaat uit Lucretia van der Vloot, Michelle David en Rocq-E Harrell en staat op 22 december op de planken in het Stadstheater.

Zoetermeer - In hun nieuwe theatershow ‘Get up and dance’ neemt dit trio u mee op een muzikale reis langs verschillende muziekstijlen. Van meeslepende blues tot hedendaagse pop, van meerstemmige gospel tot sfeervolle soul. Maar, stuk voor stuk met een flinke dosis ‘swing’ waar de dames patent op schijnen te hebben. De zangeressen kunnen bij hun optreden rekenen op muzikale ondersteuning van een vijfkoppige band van formaat. Het eerste deel lijkt wat moeizaam op gang te komen. Aan de dames ligt het niet. De outfits lijken met elk nummer te wisselen waardoor je je afvraagt hoeveel kledingstukken de dames wel niet dragen. Ook op de uitvoering van de verschillende liedjes valt niets aan te merken. Toch lijkt de magie te ontbreken. Net als de muziek je opzweept om op te staan uit je stoel, zorgt het volgende nummer dat je snel weer gaat zitten. De volgorde van de liedjes lijkt niet geschikt om de zaal tot een dampende en swingende massa om te toveren.

In de tweede helft van het optreden vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats. De beelden op het scherm sluiten naadloos aan bij de nummers op het podium die de sfeer langzaam richting het kookpunt stuwt. Maar als dat punt eenmaal bereikt is, is er geen houden meer aan. Het publiek mag dan niet over de ‘swing’ beschikken die de dames aangeboren lijkt te zijn; we dansen toch een aardig stukje mee. “I’m every woman, 1999, Conga”, hit na hit komt voorbij. Van Stevie Wonder tot Prince. Van Billie Holiday tot Ella Fitzgerald Stilzitten lijkt haast onmogelijk terwijl de dames op het podium de term ‘shake-your-tailfeather’ regelmatig letterlijk nemen. Alles in het kader van ‘laat zien wat je hebt’, in combinatie met adembenemende kostuums. ‘Get up and dance’ is meer dan alleen een titel. Het is een manier om door het leven te gaan. Lichtvoetig, vol beweging, en met een flinke dosis ‘swing’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Vacature: Magazijntopper gezocht! 10 apr, 11:21
vlnr Harir, Willa, Elena, Linn, Roos, Liza, Jasmin, Anouk en coach Jeroen.
De meiden van ZOVOC zijn kampioen geworden 9 apr, 16:59
Hardlopen tijdens Ronde van Driemanspolder. Foto: Gerard van Warmerdam
Ronde van de Driemanspolder voor het Maja Anjohuis 9 apr, 16:57
Docent Ed la Croix en enkele studenten van Praktijkcollege Zoetermeer voor de winkel Made@school. Foto Kees van Rongen
Praktijkervaring studenten in Made@school 9 apr, 16:15 1
 Kinepolis gaat Back to Black op woensdag 17 april!
Win nu 2 vrijkaarten voor de "Première Night: Back to Black" 9 apr, 13:45 1
Een foto van de operette vorig jaar. Foto: Hans den Boer
Operette Viktoria und ihr Husar in het Stadstheater 9 apr, 09:31
Wim Blansjaar
Blansjaar met krappe meerderheid gekozen 8 apr, 20:50 3
Wim Blansjaar
Blansjaar stuurt alsnog een excuusbrief over museumdirecteur 8 apr, 14:10 2