Dennie van Herwijnen heeft het druk momenteel. (Foto: Robbert Roos)
Dennie van Herwijnen heeft het druk momenteel. (Foto: Robbert Roos)

Van Herwijnen: “Vuurwerk hoeft niet gevaarlijk te zijn”

Actueel 79 keer gelezen

Het zijn drukke dagen voor Dennie van Herwijnen. Op 19 december organiseert hij voor de 21e keer de traditionele vuurwerkshow bij de Dobbeplas. Dit jaar bestaat de show uit zo’n 35 items waarbij er 28 nieuw zijn in het assortiment. Het belooft weer een fraaie show te worden met de crème-de-la-crème op het gebied van vuurwerk met een spetterende finale, mogelijk gemaakt door ZFM, en Bella Torino. Ook de traditionele oliebollen van Jongerius zullen deze avond niet ontbreken.

Zoetermeer - Dennie weet waar haar hij over praat. Eind mei bezocht hij samen met een aantal collega-verkooppunten zes verschillende knal- en siervuurwerkfabrieken in China. Dennie: “Een interessante reis waarbij je ter plekke de soorten kunt zien en waarbij we met onze leverancier mee mochten denken over nieuwe artikelen voor volgend jaar. Een bijzondere en leerzame reis.” Ook in Nederland heeft Dennie gedurende het afgelopen jaar verschillende demo’s van leveranciers bezocht. “We kennen onze klanten en weten wat ze willen op vuurwerkgebied. Daar zoeken wij elke keer mooie nieuwe artikelen bij.” Artikelen die men op Facebook, de website www.vuurwerkzoetermeer.nl en tijdens de vuurwerkshow op 19 december alvast kan bekijken. Er zitten spraakmakende namen bij. Wat dacht u van ‘Intimidator, Pyro-Psycho of Tante Rikie’s Kruittuintje’. Ook is er een speciaal assortiment showboxen waarmee je je eigen vuurwerkshow creëert. Van Herwijnen ziet een stijgende lijn in de vuurwerk effecten. “Ze worden elk jaar mooier en specialer met vollere uitwerkingen.” Van Herwijnen hecht veel waarde aan voorlichting en veiligheid. Zo adviseert hij iedereen om bij het afsteken buiten een speciale vuurwerkbril te dragen. Op 21 december geeft hij zelfs speciale vuurwerkvoorlichting op basisschool de Waterlelie. Dennie: “Vuurwerk hoeft niet gevaarlijk te zijn als je voorzichtig bent en je aan de regels houdt.”

Actie

Ook dit jaar is er weer de speciale raamposter-actie in samenwerking met ZFM waarbij er in totaal 10 Sweetlake Sensation combiboxen weggegeven worden ter waarde van € 109,-. Ook is er een speciale combinatieactie met Centre du Lac.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 14 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 18 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16