Zoetermeerse Nieuwjaarsduik 2016. (Foto PR)
Zoetermeerse Nieuwjaarsduik 2016. (Foto PR)

Zoetermeerse Nieuwjaarsduik 2017 voor een stoere start

Actueel 77 keer gelezen

Dit jaar, of eigenlijk het zo naderende volgend jaar, klinkt er op maandag 1 januari 2017 op het Noord Aa - strand om 13:00 uur het startschot van de inmiddels 9de editie van de Zoetermeerse Nieuwjaarsduik. Deze is voor iedereen want kun je om gezondheidsredenen niet zomaar in het koude buitenwater springen dan kun je al die helden die het wel willen en kunnen aanmoedigen vanaf de publieksplekken.

Zoetermeer - Tim Van Eekelen van Raad en Daad evenementen is samen met de gemeente-ambtenaren: Michael Leckie, adviseur Sportontwikkeling en Annette Doorn medewerker Communicatie bezig geweest met de organisatie van dit sportieve evenement.

Tim vertelt enthousiast: “Dit jaar hebben we een nieuwe campagne bedacht: ‘Wordt Held en Heldin van Zoetermeer’. We hebben een nieuwe vormgeving en hebben veel aandacht besteed aan de aankleding van het terrein. Donkerblauw met oranje zijn de kleuren die steeds terugkomen bijvoorbeeld op vier 8 meter hoge skytubes en de nieuwe banieren. Ook is er meer aandacht voor het ontvangen van het publiek. Zo zijn er drankjes en versnaperingen ook voor hen verkrijgbaar: o.a. warme chocolade, koffie, erwtensoep. Voor de deelnemers was de Sneeuwpoppenband de afgelopen jaren heel leuk. Maar dit jaar komt er een DJ met fijne muziek. Ja het wordt echt een mooi evenement.” Het is het tweede jaar dat Raad en Daad in opdracht van de gemeente de organisatie op zich neemt. “De reddingsbrigade is met een heel team aanwezig en we staan zelf naast de huisarts. Nee, zelf meedoen gaat helaas niet. Overzicht houden is zo belangrijk. Iedere ‘held’, kan gratis meedoen en ontvangt een mooie medaille na de stoere duik met muts en is er voor hen warme chocolade en snert. Tim: “We stimuleren het om met een bedrijf of vereniging in te schrijven.” Draag je als deelnemer de meest ludieke uitdossing bij de nieuwjaarsduik dan win je een sportieve prijs. Kortom wacht niet langer… begin het nieuwe jaar met een frisse start en schrijf je in en ga zo fris en sportief het nieuwe jaar in.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38