Maartje van Veen, Kalinka Grijpink, Ria Putters en Theo Putters. (Foto: Ronald Stam)
Maartje van Veen, Kalinka Grijpink, Ria Putters en Theo Putters. (Foto: Ronald Stam)

Programmaraad heeft inbreng in keuze van de voorstellingen

Actueel 75 keer gelezen

Niet iedereen vindt het prettig om ‘s avonds de deur uit te gaan om het theater te bezoeken. Ook de zondagmiddag is een middag waarvoor sommige mensen wel een leuke tijdbesteding zoeken. Hierop is het Stadstheater ingesprongen met de serie Stadstheater Overdag. Het bijzondere van deze serie is dat niet de programmeurs van het theater maar de bezoekers zelf de voorstellingen hebben uitgekozen.

Zoetermeer - Ria Putters-Ouwerling, Theo Putters en Kalinka Grijpink zitten in de programmaraad. Ze zijn alledrie enthousiaste bezoekers van het Stadstheater en vinden het geweldig dat ze op deze manier hun inbreng mogen geven. “Het is erg leuk om mee te denken en een keuze te maken tussen het aanbod’, zegt Ria Putters-Ouwerling. Een opdracht die het drietal niet licht heeft opgevat. “Ik heb diverse categorieën gemaakt en binnen die categorieën punten gegeven voor de verschillende voorstellingen”, vertelt Kalinka Grijpink. “Ik vind het leuk om ook poëzie en muziek te zien dus die voorstellingen kregen extra punten.” Ook Ria Putters-Ouwerling ging in onderdelen te werken. “Je wil een bekende naam erbij maar wil graag ook kennismaken met iets nieuws”, zegt zij.

Maartje van der Veen van het Stadstheater is enorm verheugd over het enthousiasme van de deelnemers. “Het is leuk als onze trouwe bezoekers op deze manier met ons mee willen denken”, vertelt zij. “Met alle aanbevelingen ben ik aan de slag gegaan om te kijken of deze voorstellingen ook daadwerkelijk in de middag konden worden geboekt.”

Volgens Theo Putters is er zeker behoefte aan om op zondagmiddag naar het theater te gaan? “De zondagmiddag is voor veel mensen toch een stille middag. Dan is het fijn als ze iets leuk kunnen doen”, zegt hij. Putters zou graag zien dat het concept nog verder wordt uitgebouwd bijvoorbeeld met de mogelijk om na afloop nog wat te eten. Ook de aanvulling van een taxiconcept zou volgens Putters heel fijn zijn.

Welke voorstellingen zijn nou geschikt voor de zondagmiddag. Volgens het drietal maakt dat niet uit. “Maar omdat er toch veel oudere mensen komen, zijn voorstellingen die mensen kennen van vroeger zoals Thérèse Steinmetz en Farce Majeur erg in trek”, vinden Ria en Theo Putters.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer gisteren 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 18 apr, 10:07