Corriëtte (r) met mevrouw Van Weelie en haar verzorgsters. (Foto: Robbert Roos)
Corriëtte (r) met mevrouw Van Weelie en haar verzorgsters. (Foto: Robbert Roos)

Met persoonlijke aandacht wordt de zorg beter en mooier

Actueel 78 keer gelezen

PrivaZorg Zoetermeer bestaat dit jaar alweer 5 jaar. Een mooi jubileum om even kort bij stil te staan. Voor deze gelegenheid gaan wij samen met eigenaresse Corriëtte de Wilde op bezoek bij mevrouw Van Weelie-Spanjersberg, woonachtig in de Morgenster en cliënt van PrivaZorg vanaf het eerste uur.

Zoetermeer - Mevrouw Van Weelie is 93 en moeder van drie dochters. Ze heeft een gemakkelijk karakter en is ondanks haar hoge leeftijd nog jong van geest. Zoals ze het zelf omschrijft: “Mijn lichaam is op, maar het koppie nog niet.”

Lang woonde mevrouw Van Weelie zelfstandig tot haar ouderdomsgebreken dusdanige vormen aannamen dat externe hulp onvermijdelijk was. Via mond tot mond reclame kwam ze bij PrivaZorg Zoetermeer terecht. En dat beviel haar maar heel goed. “Ze moeten in de zorg tegenwoordig zoveel doen, maar ik word aan alle kanten in de watten gelegd door die daar.” Met een knikje wijst ze in de richting van Agnes en Hermine, als ZZP’ers werkzaam voor PrivaZorg en voor de gelegenheid vandaag eens een keer op bezoek, in plaats van aan het werk.

ZZP’ers

Corriëtte: “PrivaZorg is een thuiszorgorganisatie die uitsluitend met ZZP’ers werkt. Zij doen vaak nét dat stapje extra voor de cliënt en hun mantelzorgers. Door te werken met kleine vaste zorgteams rond de cliënt wordt een persoonlijke band met de cliënt opgebouwd en kunnen we optimale, vraag-gestuurde zorg bieden.”

Mevrouw Van Weelie is er erg gelukkig mee, maar ook zorgverleners Agnes en Hermine voelen zich bij PrivaZorg op hun plek en waarderen de werkwijze van het bureau. Agnes: “PrivaZorg geeft ons de ruimte om binnen de kaders van wet- en regelgeving de zorg voor onze cliënt zo in te delen dat er ook tijd is voor een stukje informele zorg en extra aandacht.” Hermine vult haar aan: “Het is op deze manier erg fijn om in de zorg te werken. Persoonlijk ben ik altijd op zoek naar de mens achter de zorg. Daarom is het fijn om op deze manier contact met de cliënt te hebben.” Een schot in de roos dus. Corriëtte: “We zijn blij dat we elke dag zoveel tevreden cliënten zorg mogen bieden!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 17 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 17 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 17 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 18 uur geleden
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24