Afbeelding

Jeugd heeft bij SV Oosterheem echt toekomst; Gianni Jansen en Mitchell Mulder zorgen voor geweldige primeur

Actueel 91 keer gelezen

De jeugd groeit bij SV Oosterheem. Wie op doordeweekse avonden en de zaterdagochtenden bij SV Oosterheem rondloopt voelt en proeft direct dat heerlijke voetbalsfeertje. De sfeervolle voetbalkantine ruikend naar een lekker broodje bal. Het hoofdveld met de ideale ligging pal naast de kantine, een accommodatie overgoten met voetballende kinderen die ieder een lach op hun gezicht hebben, omdat ze zo van het spelletje houden. En de ouders, die genieten zichtbaar mee, want als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben zij dat toch ook!

Jeugdbeleid

Het beleid wat SV Oosterheem voor haar jeugd een aantal jaren geleden heeft uitgestippeld begint zo langzamerhand de vruchten af te werpen. Een technisch hart met een jeugdvoorzitter, een hoofd jeugdopleiding en een hoofdtrainer met een schat aan ervaring op voetbalgebied in de persoon van Fred van Dokkum. Daaromheen allemaal ambitieuze jeugdtrainers die de spelertjes de fijne kneepjes van het voetbal bijbrengen. Inmiddels kent SV Oosterheem over de 100 jeugdspelers en zit de club redelijk aan haar max qua veldbezetting. Een derde veld zou voor de jeugd zeker uitkomst bieden om de toestroom van jeugd - nog altijd melden zich per week 2 a 3 nieuwe jeugdspelers - het hoofd te kunnen bieden.

Het jeugdbeleid van SV Oosterheem is er op gericht om in de toekomst de jeugd over de gehele linie van de JO7 tot aan de JO19 volledig bezet te hebben. Wanneer dat gerealiseerd wordt kan de club verder werken aan natuurlijke en continue doorstroming vanuit de jeugd naar haar selectie en de overige seniorenteams en is de club minder afhankelijk van aanwas van buitenaf. Toch blijven nieuwe leden bij de club altijd welkom. Wanneer je bij de club past, sociaal en enthousiast bent dan is er bij SV Oosterheem altijd plek. SV Oosterheem noemt zichzelf niet voor niets nog steeds de gezelligste voetbalclub van Zoetermeer.

Geweldige primeur

Afgelopen zaterdag zorgden 2 spelers van de JO17-1, exponenten van de ‘SVO’-jeugdopleiding, voor een geweldige primeur bij SV Oosterheem. Voor het eerst in de historie van de club maakten 2 jeugdspelers, die de gehele jeugd bij SV Oosterheem hadden doorlopen, hun opwachting in het eerste zaterdag elftal van de club. Voor zowel Gianni Jansen (15) als Mitchell Mulder (16) een fantastische ervaring. Voor beiden smaakt dit zeker naar meer. Gianni volgt de techniekopleiding aan de ONC Clauslaan. In de vrije uren dat hij niet met voetbal bezig is werkt hij bij Ivo Snackbar in de Zoetermeerse wijk Oosterheem. Mitchell zit op het Stedelijk College en verdient extra geld als vakkenvuller bij Dirk. Beide talenten zijn geboren in Den Haag en willen er in het voetballen het maximale uithalen wat er in zit.

Gianni Jansen en Mitchell Mulder beide bloedfanatiek

,,Ik heb de hele week genoten en loop met een glimlach van oor tot oor. De woensdag voor de wedstrijd vroeg de trainer (Fred van Dokkum red.) Mitchell en mij bij de wedstrijdselectie voor het 1e van afgelopen zaterdag. Ik zei gelijk ja, daar hoef ik natuurlijk geen moment over na te denken. Het was een droom die uitkwam.”, aldus de goedlachse Gianni Jansen. Gianni Jansen speelt al vanaf de toenmalig F-jeugd bij SV Oosterheem en heeft het er goed naar zijn zin. De gezelligheid en kleinschaligheid spreken hem zeer aan. Jansen vervolgt met enthousiasme het gesprek: ,,SV Oosterheem is niet zo groot als DSO of DWO. Het is nog echt een voetbalclub waar sfeer het belangrijkste is. Wanneer de sfeer goed is voel ik me op mijn plek. Bij SV Oosterheem is dit het geval.”

Ook zijn maatje en medespeler bij de JO17 Mitchell Mulder heeft afgelopen zaterdag volop genoten van de wedstrijd tegen KSD Marine. ,,Ik vond het toch best spannend, maar zeker ook heel leuk om te doen. Het is allemaal net wat professioneler bij het 1e. Daarbij wordt alles door de trainer heel duidelijk en goed uitgelegd. SV Oosterheem is mijn club. Ik voetbal hier al vanaf 2009, nu toch al ruim 7 jaar. Ik ben begonnen in de E-jeugd en heb nog niet eerder voor een andere club gespeeld. Ik ben hier net als Gianni zelfs nog eens pupil van de week geweest.”

Fred Van Dokkum blikt vooruit

Trainer Fred van Dokkum is duidelijk over de 2 jeugdspelers. ,,Ik heb afgelopen zaterdag van deze 2 gasten genoten. Hun instelling en onbevangenheid is fantastisch. De motivatie, techniek en snelheid van deze 2 mannen is gewoon goed. Gianni baalde er zelfs van dat hij niet scoorde. Zijn schot vanaf een meter of 18 ging rakelings naast. Dat is toch mooi! Ik hou deze jongens zeker nauwlettend in de gaten en wil ze zelfs wanneer de mogelijkheid zich voor doet in het nieuwe jaar af en toe ook lekker mee laten trainen en op wedstrijddagen bij de groep halen. Voor hun ontwikkeling is het goed. Hierbij kunnen ze ook wat meer wennen aan het fysieke wat in het senioren voetbal toch ook een onderdeel is.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38