Afbeelding

Met je neus in de boter vallen, of niet?

Actueel 67 keer gelezen

Het is donderdag 15 december en het is druk bij het Zoetermeerse afgiftepunt van de Voedselbank. Ruud Mons is hier het bekendste gezicht en in de decembermaand krijgt zijn vrijwilligerswerk, terecht, extra aandacht in de pers.

Zoetermeer - “Je valt met je neus in de boter” zegt Ruud die in 2015 in de Tabor kerk een Chapeubeeldje uit handen van de wethouder Mariëtte van Leeuwen mocht ontvangen. “Kijk deze jongens zijn net aangekomen met ruim 120 oliebollen. Deze waren voor een afdeling van gemeente Zoetermeer bedoeld, maar die zeiden, het is toch donderdag? Rij maar door naar de Voedselbank!” De twee jonge mannen van detacheringsbureau DAAN uit Rotterdam bieden met kerstmutsen op de oliebollen aan aan Ruud.

“Het betekent voor de gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank vandaag een extraatje. In deze tijd is het zo dankbaar om de mensen wat extra’s te kunnen geven. Boterletters die over zijn worden aan ons geschonken en Habo Gww zorgde voor een hele lading verse rond Sinterklaas. Er zijn 5 december cadeaus voor kinderen via de pakketten uitgedeeld.” Ruud staat te glimmen bij de loods. “De reactie van een nieuw gezin afgelopen week geeft aan waarom ik het zo graag doe: “Oh, daar kunnen we een week van eten”.”
Via supermarkten wordt er houdbaar voedsel ingezameld, maar bijvoorbeeld ook tandpasta of wasmiddel. “We plannen ook acties door het jaar heen, maar het meeste komt toch in de decembermaand.” Zoetermeer valt onder Haaglanden en vanuit Den Haag komen op donderdag de paketten voor Zoetermeer naar het afgiftepunt aan de Goudstraat. Hier worden ze aangevuld en herverdeeld over de zes uitdeelpunten. “We werken met bijna 150 vrijwilligers en worden ondersteund o.a. door de Rotary met een vrachtwagen. We ontvingen onlangs vuurwerk maar dat kan niet en zo kregen we in de plaats daarvan geld. Daarvan heb ik vanmorgen kerstbrood gekocht voor volgende week. En dankzij budget van de gemeente Zoetermeer komt er vers Halal vlees met Kerst.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38