Cheque voor Stichting Leergeld
Cheque voor Stichting Leergeld

Cheque van MTB tocht voor Stichting Leergeld Zoetermeer

Actueel 72 keer gelezen

Kiwanis Zoetermeer overhandigde op donderdagavond 15 december 2016 een cheque van 2569 EUR aan Marco Sikkel, voorzitter van Stichting Leergeld Zoetermeer.

Zoetermeer - Met de toerfietsvereniging van Zoetermeer, TVZ’77, werd met een MTB (mountainbike) sponsortoer door het Groene Hart voor Leergeld Zoetermeer e.o. dit bedrag bij elkaar gefietst door de deelnemers op 11 september 2016. Ook de hoofdsponsor van Herwerden een begrip onder fietsers deed een aardige duit in het zakje om kinderen mee te laten doen.

Sikkel toonde zich zeer content met deze opbrengst. “Het is ons streven dat zowel de samenleving en de politiek gezamenlijk hun verantwoording nemen. Bij Leergeld Zoetermeer e.o. komen deze private en publieke gelden bij elkaar en kunnen kinderen (bij voorkeur op een goede fiets naar school) op weg worden geholpen.”

Afgelopen jaar heeft Leergeld Zoetermeer e.o. 1765 schoolspullen, 115 computers, 351 laptops en 837 fietsen en 206 sport en cultuuraanvragen verwerkt.

Kick off School’s cool


Zoetermeer - Dinsdagmiddag 13 december jl. was de officiële aftrap van School’s cool Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp. School’s cool gaat van start in de gemeente Pijnacker-Nootdorp en de gemeente Zoetermeer en vallen beiden onder Jong Perspectief. School’s cool sluit aan op de maatjesprojecten die Jong Perspectief in beide gemeenten uitvoert.

Tijdens de officiële aftrap bij Rabobank Zoetermeer ontving Ignas Wajon,voorzitter Jong Perspectief, uit handen van Rob Joosten, rayondirecteur Rabobank regio Den Haag, een cheque ter waarde van €18.000 euro namens Rabobank Foundation voor de start van School’s cool in Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp. Hiermee en met alle andere subsidies van gemeenten, onderwijs, fondsen en serviceclubs kan ondersteuning geboden worden aan leerlingen bij de overstap naar de middelbare school.
Leerlingen, die voor het mentorprogramma School’s cool in aanmerking komen, krijgen een mentor die ongeveer anderhalf uur per week bij de leerling thuis helpt met het plannen van huiswerk, leervaardigheden en andere schoolzaken. Basisscholen dragen leerlingen voor die voor het project in aanmerking komen.

Voor meer informatie: www.jongperspectief.nl/schoolscool

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09