DWO-trainer Arie van der Padt. (Foto: Nico Mos)
DWO-trainer Arie van der Padt. (Foto: Nico Mos)

Trainers kijken vooruit naar 2017

Actueel 60 keer gelezen

Aan het einde van een kalenderjaar is het gebruikelijk in de sportwereld om terug te blikken en vooruit te kijken. Zo ook de (voetbal)trainers van SV Oosterheem, DSO, DWO, FC Zoetermeer en BSC’68.

Zoetermeer - De Zoetermeerse trainers hebben te maken met teleurstellingen en meevallers. Maar het seizoen is nog niet gespeeld dus er zijn nog kansen te over.

SV Oosterheem

Trainer Fred van Dokkum van SV Oosterheem: ,,We hebben een elftal wat gemiddeld driemaal scoort en er vier tegen krijgt. Vandaar die 11e plaats. We hebben een voorhoede op 3e klasniveau die vrij gemakkelijk scoort, maar we geven ook (te) gemakkelijk goals weg. Dit heeft met name te maken met langdurige blessures van o.a. Rick Prins, Arjen van Santen en Erwin van Brandwijk. Verder heeft het ook met mijn visie te maken over het voetbal, misschien ben ik niet realistisch genoeg. Misschien had ik meer zekerheden in kunnen brengen en niet te aanvallend voetballen, al hebben we wel leuke wedstrijden gezien. We hebben een smalle selectie en kunnen tegenslagen niet worden opgelost. Bij de top zes leggen wij het af, de rest heeft waarschijnlijk dezelfde problemen als SV Oosterheem. Zijn we echter compleet dan zijn we in staat om zevende te worden, maar meer zit er niet in. We zijn momenteel al druk bezig voor volgend seizoen om een goede selectie neer te zetten”, aldus de trainer, die ook volgend seizoen nog bij SV Oosterheem werkzaam is.

BSC’68

Trainer Kenneth Soechit: ,,Ik koos in het begin puur voor het aanvallend voetbal, maar na twee verliespartijen ging ik (toch) terug naar de basis. Vervolgens hebben we 11 wedstrijden niet meer verloren. De laatste wedstrijd tegen SIVEO’60 (8-1 winst, red.) was misschien wel onze beste wedstrijd. Mijn verwachting voor 2017 is dat we lang mee kunnen gaan doen voor promotie. We staan in de tweede periode twee punten achter Koudekerk en dat is onze tegenstander direct na de winterstop. Dus weten we wat ons te doen staat”, aldus Kenneth Soechit, die ook volgend seizoen werkzaam is in Benthuizen. Vorig seizoen pakte Kenneth Soechit de eerste periodetitel waardoor hij verzekerd was van de nacompetitie.

FC Zoetermeer

Trainer Fouzi Mesaoudi: ,,Ik ben positief over het feit dat de nieuwe spelers zich snel hebben aangepast bij FC Zoetermeer. Aanvallend hebben we een surplus aan klasse met Mousa Kalisse en Hoessein Zeryouh, zeker voor de 3e klas. Eigenlijk zouden we achterin ook een impuls van dat kaliber moeten hebben. Tegenstanders stellen zich meer in op onze aanvallende stijl van voetballen. Voor 2017 hoop ik beter te presteren en mee te kunnen doen voor promotie. We staan 8 punten achter op koploper Oliveo. Dat is behoorlijk daarom wil ik graag een goede reeks neerzetten voor de tweede periode”, aldus de FC Zoetermeer trainer, die in januari hoopt te kunnen meedelen of hij zijn contract gaat verlengen.

DSO

Trainer Faizel Soekhai: ,,Allereerst betreuren wij natuurlijk dat spits Mike Montanus er een jaar uit is met een zware blessure. Hij is juist onze drive voorin. Terugkijkend kan ik stellen dat we goed begonnen in de voorbereiding, maar uiteindelijk zijn we, lopende het seizoen, (te) wisselvallig. We gaan echter zeker niet bij de pakken neerzitten. Ik hoop tijdens ons trainingskamp in Duitsland de teambuilding zo te kunnen opschroeven dat we daar ons voordeel mee kunnen gaan doen. We staan uiteindelijk slechts zes punten achter op de koploper en er is ook nog een periodetitel te winnen. We zullen dus iedere wedstrijd punten moeten pakken”, aldus de trainer strijdlustig, die waarschijnlijk gaat verlengen.

DWO

Trainer Arie van der Padt: ,,Dit seizoen ben ik gestart als nieuwe trainer bij DWO. Met het technisch hart Björn Raven en Richard Urgert gesprekken gevoerd hoe de groep is en hoe zij individueel zijn. De klik met de groep is goed. We communiceren open met elkaar en de manier waarop ik wil voetballen komt ook tot uiting. Onze wisselvalligheid komt omdat we vaak met teveel geblesseerden zaten. Ondanks dat is er met de juiste passie gespeeld. Voorin zijn we iets te smal en hebben we regelmatig moeten schuiven.

Vooruitblikkend op de tweede seizoenshelft ben ik er van overtuigd dat, als iedereen fit is wij nog een mooi slot kunnen beleven, maar nogmaals fitheid is hier het sleutelwoord. De selectie van DWO is een hechte groep spelers die ook buiten het veld met elkaar optrekken. Dat is mooi om te zien. DWO is een fijne club met fijne mensen om samen te werken”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5
Op 28 april is het vol met spelletjes en clinics om kennis te maken met tennis en padel. Foto: pr
Open dag tennis en padel voor jeugd en Tiebreak-Challenge bij TPVS 19 apr, 10:22