Toni Lee brengt een sublieme vertolking van de Carpenterhits. (Mieke vd Raaij)
Toni Lee brengt een sublieme vertolking van de Carpenterhits. (Mieke vd Raaij)

Dichterbij de Carpenters kan je met Toni Lee niet komen

Actueel 73 keer gelezen

Als je je ogen sluit, is ze terug. Karen Carpenter, de zangeres van de Carpenters die in 1983 op 32-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een eetstoornis. De Britse zangeres Toni Lee brengt met haar Ierse begeleidingsband een muzikaal eerbetoon aan de zangeres. En dat is een schot in de roos.

Rijswijk/Zoetermeer - Toni Lee heeft de muziek van de Carpenters met de paplepel ingegoten gekregen. Haar vader, bassist bij Vanity Fare, tourde door Amerika toen hij op het singletje Close to you van de Carpenters stuitte. Hij stuurde het naar zijn vrouw. De liefde voor de Carpenters in het gezin was geboren. De inmiddels 50-jarige Toni Lee tourt met haar band door Nederland met een tribute aan Karen Carpenter.

En een tribute is het zeker. Naast het feit dat talloze bekende en iets minder bekende Carpentersongs tijdens de première in de Rijswijkse Schouwburg de revue passeren, staat Karen Carpenter voortdurend centraal door foto’s en films die op de achtergrond worden vertoond. Toni Lee vertelt van alles over het leven van de zangeres. En na de pauze krijgen de toeschouwers ook nog een minidocumentaire over de zangeres te zien. Voor mensen die al van alles over de zangeres weten misschien gesneden koek maar die zullen het niet erg vinden om het te horen. Voor mensen die minder over de achtergronden weten is het een welkome kennismaking.

Toni Lee is een geweldige zangeres die hetzelfde mooie en warme stemgeluid van haar idool heeft. En heeft zelfs de jurken van Karen na laten maken. De band speelt goed en weet de specifieke Carpentersound uitstekend weer te geven. Alles wat je wil horen zoals Top of the world, Ticket to ride, This masquerade en Rainy days en mondays. Het komt allemaal voorbij.

Tijdens de première is de zaal voornamelijk gevuld met 40-plussers. Dat is op zich logisch want zij zijn opgegroeid met de Carpenters. Maar jammer is het ook. Want al luisterend kom je tot de conclusie dat de muziek van de Carpenters tijden overstijgt. Dus grijp die jongeren in hun kraag en laat ze kennis maken met de muziek. Dichterbij de Carpenters kan je met Toni Lee niet komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38