Afbeelding

Nieuw kunstcentrum aan de Vlamingstraat

Actueel 83 keer gelezen

Op 19 december 2016 is de gemeenteraad akkoord gegaan met het advies van het college om de voormalige Kwikfit garage geschikt te maken voor vestiging van een centrum voor beeldende kunst, waarin Terra Art Projects de kwartiermaker zal worden.

Zoetermeer - “De plannen voor de ‘kunstplaats’ (werktitel) liggen al een paar jaar klaar, het is nu duidelijk geworden dat het ook echt door mag gaan.” Aldus een stralende Natalie Vinke, die samen met Ed Boutkan de directie vormt van deze vrijwilligersorganisatie voor beeldende kunst in Zoetermeer: Terra Art Projects. Mirjam van Spelde is een belangrijke professionele medewerker van het projectbureau en net terug van zwangerschapsverlof, “Ik heb erg veel zin in dit spannende nieuwe jaar. Druk? We hadden het al druk.” De ontvangers van Terra’ s nieuwsbrief wist al lang van de plannen en het ja-woord van de gemeenteraad. Afgelopen jaar is ook begonnen met een professionaliteitsslag onder alle kunstenaars die deelnemer zijn van Terra. Natalie Vinke, zelf ook kunstenaar maar als zodanig niet aan Terra verbonden: “We richten ons op de professionele kunstenaar. Vanwege deze professionaliteits-eis gaan alle Terra-leden langs een onafhankelijke toetsingscommissie. Dit gebeurde vorig jaar al en dat blijft. Het CKC richt zich op amateurkunst en vrijetijdsbesteding. Ons eerste doel is de kunstenaar en een gunstig kunstklimaat creëren voor Zoetermeerse kunstenaars. We verwelkomen graag jonge mensen die net van de academie komen. Er komt meer expositieruimte en er komen drie ateliers voor kunstenaars die ook echt iets voor en met publiek doen. Daarnaast krijgt het project de Makersunie hier een plek: Zoetermeerse producten die tot stand komen in samenwerking met Zoetermeerse ondernemers en kunstenaars/designers en die ook te koop zullen zijn in de galerie. De kunst die getoond en gemaakt gaat worden kan net als nu ook toegepaste kunst zijn. Een atelierruimte zou voor een edelsmid kunnen zijn.” Mirjam: “Het gaat een dynamisch geheel worden, geen atelier waar je twintig jaar in zit.” Natalie: “We krijgen er in overleg met samenwerkingspartner de gemeente Zoetermeer taken bij. Wij faciliteren al jaren kunstenaars in Zoetermeer en hebben veel kennis over de lokale kunst.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 18 apr, 10:07