Afbeelding

This is our Future

Actueel 78 keer gelezen

Wat vinden jullie van onze wereld tegenwoordig? De verwoesting van onze planeet, vanwege de luchtvervuiling, het smeltende ijs en klimaatverandering. Dit alles zorgt voor vernielende en onomkeerbare gevolgen. Wij gaan proberen dit te veranderen doormiddel van onze campagne.

Er is een overeenkomst die 195 landen bij elkaar brengt, begonnen in december 2015, om de opwarming van de aarde tegen te gaan; de Parijs overeenkomst. In deze overeenkomst hebben de landen verschillende dingen afgesproken zoals, een lang-termijn doel om de gemiddelde temperatuur van de wereld tot 2°C boven de voor-industriële niveaus. Er zijn daarentegen mensen die proberen ervoor te zorgen dat we dit doel niet halen, zoals Donald Trump.

De nieuwe president van de Verenigde Staten van Amerika heeft zijn mening duidelijk gemaakt over klimaatverandering. Hij denkt dat het nep is en wil daarom de VS uit de Parijs overeenkomst halen. Als Donald Trump ook echt de VS, een land met veel macht, uit deze overeenkomst haalt dan zou dat betekenen dat onze toekomst verwoest zou worden. De toekomst van de kinderen, en ook die van Trump, zal op een slechte manier veranderen. Het ijs op de Noordpool is aan het smelten tijdens tijden waar het juist zou moeten terugkomen. Dit zou een enorme overstroming kunnen veroorzaken, verwoesting en doden in laag liggende landen zoals Nederland en eilanden zoals Hawaii, de Caribische eilanden en IJsland.

Dit, het pad naar verwoesting, kunnen we daarentegen nog tegen gaan. Wij, van de tweetalige stroom uit klas 4 van het Alfrink College, hebben een campagne gestart in de hoop Trump te bereiken. We willen dit bereiken onder andere doormiddel van nieuws artikelen, een korte film en sociale media. Hiermee gaan we onze ideeën verspreiden zowel regionaal, nationaal en hopelijk ook internationaal. Daarom gaan we proberen alles dat we produceren ook te vertalen in Engels, Nederlands, Frans en Duits.

Als jullie geïnformeerd willen blijven over onze vooruitgang en onze campagne, ga dan naar onze website: globallchallenge.org en volg ons op sociale media:

Facebook: @thisisourfuture

Instagram: Thisisourfuture_

Snapchat: thisisourfuture

Twitter: @thisisourfutur1

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 6 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 10 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 23 uur geleden
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx gisteren
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble gisteren
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16