Theater van het Sentiment is aanvullende theatershow. (Foto: Sven Duijff)
Theater van het Sentiment is aanvullende theatershow. (Foto: Sven Duijff)

Theater van het Sentiment is een echte feelgood show

Actueel 76 keer gelezen

Op 6 januari 2017 bestond het bekende KRO-NCRV radioprogramma Theater van het Sentiment precies 20 jaar. Dit jubileum wordt gevierd met een avondvullende theatershow in de stijl van het radioprogramma; vol beelden, trends, beroemdheden en muziek van toen.

Zoetermeer - De presentatie is in handen van Marc Stakenburg, oud presentator van het radioprogramma, en wordt muzikaal ondersteund door een liveband onder leiding van Bob Schimscheimer met als leadzanger David Dam, bekend van The Voice. De show is gevuld met de mooiste liedjes uit de jaren 50, 60, 70. De tijd dat streamen en ITunes nog onbekend waren en de radio nog een centrale plek in de woonkamer had. Waar je als gezin luisterde naar hoorspelen, programma’s als de ‘bonte-dinsdagavond-trein’ en natuurlijk prachtige liedjes. Van Eddy Christiani tot Ramses Shaffy; ze komen allemaal voorbij. De avond is een regelrechte feelgood trip down memory lane waarbij je de woorden: “Oh ja, dat was toen” regelmatig op je lippen zult hebben. Journaalbeelden, toespraken, festivals en tv-programma’s komen stuk voor stuk voorbij waarbij je moet toegeven dat de tijd sneller gegaan is dan je in eerste instantie zou denken. De show is interactief want regelmatig gaat het zaallicht aan en loopt Marc Stakenburg de zaal in om herinneringen op te halen met het publiek. Waar was je toen de eerste mens op de maan landde? Reed je een Puch of een Thomos? Hoe lang was je haar en hoe kort je minirok? Want al is de kleding inmiddels aangepast en zijn de meeste lange haren verdwenen; diep vanbinnen is iedereen nog altijd die hippe gozer of die knappe jonge meid van toen. Marc Stakenburg wordt bij zijn presentatie afwisselend bijgestaan door Stefan Stasse, Jeanne Kooijmans of een bekende Nederlander. De vierkoppige Theater van het Sentiment band weet op onnavolgbare wijze de juiste sfeer te creëren waarbij de handen regelmatig in de lucht gaan. David Dam bewijst met zijn vertolking van nummers van Bob Dylan tot Michael Jackson dat hij als zanger tot de absolute top behoort. De show is vooral geschikt voor de ‘jeugd van vroeger’. De jeugd van vandaag zal dat niet zoveel zeggen. Maar die weten dan ook niet wat ze missen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5
Op 28 april is het vol met spelletjes en clinics om kennis te maken met tennis en padel. Foto: pr
Open dag tennis en padel voor jeugd en Tiebreak-Challenge bij TPVS 19 apr, 10:22
Genieten van een biertje op het Nicolaasplein
Bierfestival voor goede doel op Nicolaasplein 19 apr, 10:05
De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16