Pelle Rietveld (links) en Joël Water blikken vooruit op het polsstokhooggala bij Ilion. (Foto: Nico Mos)
Pelle Rietveld (links) en Joël Water blikken vooruit op het polsstokhooggala bij Ilion. (Foto: Nico Mos)

Groot polstokhooggala bij Ilion

Actueel 78 keer gelezen

Door Nico Mos

Op zaterdag 4 februari wordt bij atletiekvereniging Ilion in Zoetermeer voor de 5e maal het indoor polstokhoog gala gehouden. De grote animators achter de schermen zijn Pelle Rietveld (31), hij is die dag ook co-commentator, en Joël de Water (27). Zij blikken alvast vooruit.

Zoetermeer - ,,Met actief sporten ben ik volledig gestopt, want ik wilde actief zijn op een niveau waarvan je gewoon full time sporter moet zijn”, trapt ex-meerkamper Pelle Rietveld direct af. ,,Ik heb een mooie carrière gehad”. Joël de Water: ,,Ook ik ben als actief polsstokhoogspringergestopt. Er zijn nog zoveel andere leuke dingen te doen (glimlacht). Maar aan dit indoor polstokhooggala werken wij graag mee. Ik ben zeker 20 jaar lid van Ilion en zo lang of langer nog loopt trainer Laurens Looije hier ook rond en daar is het in feite mee begonnen”. Pelle: ,,Ilion is een stuk van mijn sociale leven geworden. Mijn groepje beste vrienden zijn gewoon de jongens van Ilion”, aldus Pelle.

,,Dit zijn de leukste wedstrijden om te springen, maar ook voor het publiek om te kijken”, vervolgt Joël. ,,Dit indoorgala ontbrak nog bij Ilion en daar zijn we 5 jaar geleden op gedoken. Het is ook leuk omdat het in de hal plaatsvindt waardoor het er spectaculair uitziet”.

Pelle: ,,Polsstokhoogspringen kun je gemakkelijk verplaatsen. Ik heb dat zelf ervaren in de stad Amsterdam. Bij Aken heb je ieder jaar bij de Dom zo’n gala”. Joël: ,, De toppers willen ook graag komen. Uit de vereniging doet Rutger Koppelaar mee. Ook Menno Vloon (traint hier wel, maar is geen Ilion lid) is van de partij. Wij proberen ontspanning en inspanning met elkaar te combineren en dat is beregezellig”. Je zou het bijna een feestavond kunnen noemen. Ilion is groots in kleinschaligheid dat blijkt ook nu weer.”

“Klaverblad sponsort ook dit gala”

,, Om 17:00 uur starten de vrouwen en om 19:00 uur de mannen en er tussendoor is er een buffet. Ook dit sponsort hoofdsponsor Klaverblad”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16
Afbeelding
Fascinating Jazz met vocalist Derk de Kloet 25 mrt, 16:59
Prikkelende theatervoorstelling van Theater in de Wijk
Theater in de Wijk van start in Meerzicht 25 mrt, 16:54
Sculptuur van Tilly Wils
Sculpturen Tilly Wils in de Keukenhof 25 mrt, 16:40
Heemkundige Bas Beaard geeft uitleg over de gebrandschilderde ramen van De Spar van glazenier en kunstenaar Rien van der Pol. Foto: Kees van Rongen
Hans van de Bunte hoopt op erfgoedcentrum na waardebepaling van collectie De Voorde 23 mrt, 10:48
Gedurende de hele dag, zaterdag 23 maart, krijgen klanten 15% korting op alles van de afdeling wonen & verlichting.
Opening van vernieuwde afdeling wonen & verlichting bij Bouwhof 22 mrt, 11:59
Het werd een spannende middag met verrassende uitslagen en negen medaillewinnaars in de groepen 3 t/m 8. Foto: pr.
Damtoernooi en damspel op IKC De Vijverburgh al jaren populair 22 mrt, 11:28
De Rolstoelvierdaagse gaat op 27 mei weer van start. Foto: pr
Ook dit jaar wordt er weer gerold door Zoetermeer 22 mrt, 10:19