Leontien Kuipers (l) en Cindy Spinders slaan de handen ineen
Leontien Kuipers (l) en Cindy Spinders slaan de handen ineen

Noord-Aa Polderloop steunt Doe Goed in Zoetermeer

Actueel 63 keer gelezen

Doe Goed in Zoetermeer zet zich in voor alle mensen die in Zoetermeer leven, wonen en werken met als doel om alle inwoners met elkaar te verbinden, Zoetermeer groot te maken, en om samen trots te zijn op onze stad. Elk jaar wordt er een goed doel gekozen wat ondersteund wordt. Dit jaar is dat stichting ‘Iedereen een Maaltijd’ van Brenda Hartgring.

Zoetermeer - Leontien Kuipers van DGIZ: “We zijn trots dat we kunnen melden dat de Noord-Aa Polderloop zich als eerste heeft aangemeld om onze actie te ondersteunen. Cindy Spinders, loper en vrijwilliger bij de Roadrunners die de loop organiseren: “Elk jaar steunen we met de loop een doel wat dicht bij onze mensen staat en wat met Zoetermeer te maken heeft.” Dit jaar wordt op 12 februari de Noord-Aa Polderloop alweer voor de 17e keer georganiseerd. Vorig jaar telde de loop ruim 500 deelnemers. Cindy: “Het zou leuk zijn als dat aantal dit jaar wordt overschreden.” Leontien: “En als al die deelnemers en hun publiek nu eens een euro zouden doneren, dan loopt het bedrag snel op.” DGIZ loopt zelf met een team van vier personen mee om zo het goede voorbeeld te geven. Een sportieve prestatie kan natuurlijk niet geleverd worden op een lege maag. Leontien start met een ontbijt van havermout met noten en rozijnen. Cindy begint haar dag als ze gaat lopen met de langzame koolhydraten uit havermout met banaan. Leontien: “Dan snap je meteen waarom het werk van Iedereen een Maaltijd zo belangrijk is. Niemand kan goed presteren zonder goed gegeten te hebben.” Jasper Harteveld loopt mee met een businessteam. “Fijn om een goed doel te steunen terwijl je zelf lekker aan het bewegen bent”, zegt de drijvende kracht is achter de plannen voor Beweegpark Noord-Aa is. Bedrijven kunnen een extra donatie doen via de website van DGIZ; www.dgiz.nl Leontien: “Dat is nog aftrekbaar ook.”

De Noord-Aa Polderloop gaat door het prachtige gebied rondom de Noord-Aa plas. Inschrijven voor deze loop kan op www.noord-aa-polderloop.nl Vooraf inschrijven kan t/m vrijdag 3 februari en levert een korting op, die kan je dan weer extra doneren voor Iedereen een Maaltijd. Maar inschrijven op de dag zelf kan natuurlijk ook, vanaf 10.30 uur in het clubhuis van de RoadRunners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5
Op 28 april is het vol met spelletjes en clinics om kennis te maken met tennis en padel. Foto: pr
Open dag tennis en padel voor jeugd en Tiebreak-Challenge bij TPVS 19 apr, 10:22