Afbeelding

Praat woensdag 1 februari mee over nieuw museum

Actueel 73 keer gelezen

Naast de komst van het vernieuwde Stadhuis en een vernieuwde bibliotheek krijgt Zoetermeer ook een nieuw museum. Op woensdag 1 februari bent u van harte welkom om mee te denken en kennis te maken met programmering in het nieuwe museum.

Lifestyle

Het nieuwe museum is het enige museum in Nederland dat gaat over leefstijlen (Lifestyle). Het gaat over leven, wonen, mode, subculturen, muziek, vrije tijd, werk et cetera.
Het museum onderzoekt in interactieve tentoonstellingen, activiteiten en evenementen lifestyles van de 20ste en 21ste eeuw. Het museum komt voort uit het oude Stadsmuseum dat in de Dorpsstraat gevestigd is, maar zal vijf keer zo groot worden en heeft een andere opzet. Het wordt daarmee een middelgroot museum dat past bij het formaat van onze stad.

Ervaar nostalgie en toekomst

Er komen virtuele experiences over vroeger en nu, maar ook een lab waarin testomgevingen worden gecreëerd, en een living store met producten die te koop zijn rondom een tentoonstelling. Er zijn ruimtes die bepaalde tijden laten zien, je kunt de nieuwste snufjes zien maar ook wat decennia geleden gangbaar was. Nostalgie wordt afgewisseld met doorkijkjes naar de toekomst. Er wordt ook gemikt op samenwerking met de ernaast gelegen horeca. Bij een tentoonstelling over de rebelse sixties kun je bijvoorbeeld ook in die tijd eten, met bijbehorende etiquette en natuurlijk een sixties dresscode.

Het museum verbindt de verschillende functies die al aan het plein te vinden zijn:

het Stadhuis met de dienstverlening aan inwoners en plek waar de politiek zetelt, de Bibliotheek dat een centrum voor leren, informeren en beleven wordt, de horeca op het plein en het winkelhart erachter. Daarmee wordt het museum een unieke landingsplaats om het leven van de afgelopen 60 jaar te beleven.

Wanneer: woensdag 1 februari

Waar: de oude publieksingang van het Stadhuis aan het Stadhuisplein

Hoe laat: van 15.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze middagsessie wordt specifiek aandacht besteed aan kinderen en jongeren met hun ouders.

De avondsessie is van 19.00 tot 21.00 uur.

Online uw mening geven?

Wilt u meepraten over de mogelijke exposities in het nieuwe museum, maar u kunt niet op 1 februari naar de bijeenkomst komen? Vanaf donderdag 26 januari tot vrijdag 17 februari kunt u online uw mening geven en stemmen op uw favoriete voorbeeldexpositie. Ga daarvoor naar het online samenspraakplatform https://doemee.zoetermeer.nl/Lopende+projecten/nieuw+museum+over+lifestyle/default.aspx

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 15 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 18 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16