Foto: Archief/Ronald Stam Fotografie
Foto: Archief/Ronald Stam Fotografie

Wethouder wil af van jongerenwoningen in de Stadhuistoren

Actueel 78 keer gelezen

Door Hélène Ouwerkerk

Zoetermeer - De realisatie van 90 jongerenwoningen in de stadhuistoren staat op losse schroeven nu Dura Vermeer (de aannemer van het Stadhuis) heeft voorgesteld om 29 appartementen in de toren te realiseren. De bouwer wil hiervoor 950.000 euro neertellen.

Verantwoordelijk wethouder Taco Kuiper ziet dit wel zitten. “Als we hiermee akkoord gaan, dan wordt de verbouwing gelijk meegenomen in de ontwikkeling van het Stadhuis. Bovendien zijn we dan een onrendabele top kwijt die we met de realisering van jongerenwoningen wel zouden hebben”, aldus Kuiper. Volgens de wethouder heeft sinds 2014, toen het besluit werd genomen, geen enkele partij zich gemeld die jongerenwoningen in de toren wil gaan bouwen. Terwijl het volgens hem wel bekend was. Als de raad akkoord gaat met deze wijziging wordt de bouw aansluitend op het stadhuis gedaan.

De raadscommissie was afgelopen maandag verdeeld over de plotselinge omslag van de wethouder. “We vragen ons af of de wethouder wel moeite heeft gedaan om een ontwikkelaar voor jongerenwoningen te vinden”, aldus Marijke van der Meer (Zo!). Ook Fred Elleswijk (SP) vindt dat er beter gezocht had moeten worden. En Jan Lobel (LHN) had liever een intensievere zoektocht gezien. Volgens Taco Kuiper heeft het loslaten van de jongerenwoningen aan het Stadhuisplein ook veel te maken met andere ontwikkelingen. “Toen we in 2014 dit besluit namen, wisten we nog niet dat er boven Clooney en aan de Engelandlaan jongerenwoningen zouden komen. Er is een grote behoefte aan jongerenwoningen maar die hoeven echt niet allemaal in het centrum. Er zijn ook jongeren die graag in de wijken willen wonen”, aldus Kuiper. Volgens Juliette Meurs (Zoetermeer Vooruit) valt dat te betwijfelen. “Ik ben bij de sleuteloverdracht van de jongerenwoningen in Cadenza I geweest. De Goede Woning had hiervoor 1000 aanmeldingen gekregen en er waren maar 69 woningen”, aldus Meurs. Veel raadsleden willen dat er voortvarend aan de slag wordt gegaan met de realisering van jongerenwoningen.

Eigenlijk konden op dit moment alleen CU/SGP en PvdA volmonding instemmen met de plannen. De andere commissieleden hadden nog veel twijfels of wilden nu nog geen groen licht geven. Daarom zal de beslissing in de eerstvolgende raadsvergadering worden genomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09