Dr. Pappenheimer (l) assisteert wethouder Rosier bij het knopen van een ‘Fruhbetongeflecht’
Dr. Pappenheimer (l) assisteert wethouder Rosier bij het knopen van een ‘Fruhbetongeflecht’ Foto: J. de Bake

Frühbetongeflecht voor Geluksklinique

Actueel 49 keer gelezen

Onder winterse omstandigheden knoopte wethouder Marc Rosier op vrijdag 11 december het traditionele ‘Frühbetongeflecht’ voor de bouw van de Geluksklinique van het Duitse bedrijf InselBrise GmbH. Onder het toeziend oog van de directie werd het eerste betonvlechtwerk op Duitse wijze geknoopt, daarna was er een feestelijk moment met glühwein om de officiële start van de bouw te vieren.
InselBrise GmbH heeft de afgelopen zomer in Zoetermeer naam gemaakt met de exploitatie van de Bron van de Eeuwige Jeugd en was op zoek naar ‘vaste grond onder de voeten’ na het succesvolle Dobbecruise-project. Dr. Pappenheimer legt uit: “Al tijdens onze activiteiten - afgelopen zomer in het Nicolaaspark - realiseerden wij ons dat we een mooie bijdrage leverden aan het welzijn van de Zoetermeerders. De zeer positieve reacties die wij kregen sterkten ons in de mening dat onze activiteiten in de stad uitgebreid moesten worden en een vastere vorm zouden krijgen”. Zijn collega Dr. Darmstadt valt hem bij: “We zagen dat de bewoners van deze mooie stad enthousiast waren over ons concept ‘Tien jaar jonger voor maar 1 euro’. Daar gaan wij nu op voortborduren met onze Geluksklinique. Het is de bedoeling dat wij onze bezoekers in zeven stappen gaan leiden naar het ultieme geluk.”


Zoetermeer als warm bad
InselBrise begon de afgelopen zomer versneld met de voorbereidingen en gaat nu voortvarend door met de bouw van de Geluksklinique, op een steenworp afstand van de Bron van de Eeuwige Jeugd.
Wethouder Rosier juicht deze stap van InselBrise toe: “Zoetermeer is een mooie stad, die graag mooie bedrijven faciliteert. Als die bedrijven dan ook nog het welzijn en geluk van de inwoners bevorderen, zetten wij ook graag een stapje extrar”. Volgens de directie van de kliniek verloopt de onderlinge samenwerking prima. “Wij merken dat InselBrise in deze stad in een warm bad terecht is gekomen, daar worden wij echt gelukkig van. Die onderlinge band willen wij vasthouden èn versterken als wij over ongeveer acht maanden de deuren van onze Geluksklinique openen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38