Je onderdompelen in kerstsfeer
Actueel 64 keer gelezenHet is kerst bij restaurant Bella Torino in de Dorpsstraat. En hoe. Decorateur Erwin Westerman heeft het Italiaanse restaurant omgetoverd tot een compleet kerstparadijs. In deze fraaie entourage serveert het restaurant haar heerlijke Italiaanse specialiteiten.
Zoetermeer - Ober Rocco Matuzzi zwaait de scepter over het restaurant dat al 25 jaar in de Dorpsstraat zit. Hij geniet van de kersttijd. “Het is een heerlijke sfeervolle tijd om gezellig samen met familie en vrienden te zijn”, zegt hij. Erwin Westerman verzorgt al jaren de bloemen, de bomen op het terras en zorgt er ook elk jaar voor dat het restaurant in kerstsfeer wordt ondergedompeld. “We zijn hier met drie man een hele dag aan het werk geweest”, vertelt Westerman. “Bij het aanbrengen van kerstversiering is het belangrijk dat dit samensmelt met het interieur. Bij Bella Torino hebben ze warme tinten dus die gebruik ik ook bij het aanbrengen van de versiering. Je wordt als het ware ingepakt in de warme sfeer.” Westerman vindt kerstdecoratie belangrijk. “Gelukkig zie ik dat veel restauranteigenaren dit onderschrijven. In veel restaurants wordt tegenwoordig meer in de decoratie geinvesteerd. Daar ben ik blij om”, aldus de decorateur.
Kerst
Kerst is voor restaurant Bella Torino een drukke tijd. Rocco Mattuzzi: “Maar vooral heel leuk. We krijgen veel gasten met de kerst. Beide kerstdagen hebben we een kerstbrunch. Mensen hoeven hiervoor niet te reserveren maar kunnen tussen 12.00 en 16.00 uur binnenlopen.” Tijdens de brunch kan er worden genoten van heerlijke Italiaanse antipasti en een broodplankje. Daarnaast is er op eerste en tweede kerstdag ook een diner. “We hebben een vroege zitting om 16.30 uur voor mensen met kleine kinderen en een late zitting die om 19.45 uur begint. We serveren een vleesmenu met onder andere ossenhaas en een vismenu met onder andere zeetong. Reserveren is belangrijk”, vertelt Rocco. “We vinden het belangrijk om de gasten te verwennen met mooie gerechten.”
In de serre is de kerstversiering het meest uitbundig. “Dit jaar hebben we een leuke actie gekoppeld”, zegt Rocco. “Als mensen raden hoeveel kerstballen er in de serre hangen, dan kunnen ze een diner voor twee winnen.” In het restaurant staat een grote pot waar mensen in inzending in kunnen deponeren. “Ze beginnen vaak enthousiast te tellen maar dat is geen doen”, lacht Matuzzi.