Rocco hangt in de fraai versierde serre nog even snel een bal goed. Foto: Otaweb
Rocco hangt in de fraai versierde serre nog even snel een bal goed. Foto: Otaweb Foto: Hans Ouwerkerk

Je onderdompelen in kerstsfeer

Actueel 64 keer gelezen

Het is kerst bij restaurant Bella Torino in de Dorpsstraat. En hoe. Decorateur Erwin Westerman heeft het Italiaanse restaurant omgetoverd tot een compleet kerstparadijs. In deze fraaie entourage serveert het restaurant haar heerlijke Italiaanse specialiteiten.

Zoetermeer - Ober Rocco Matuzzi zwaait de scepter over het restaurant dat al 25 jaar in de Dorpsstraat zit. Hij geniet van de kersttijd. “Het is een heerlijke sfeervolle tijd om gezellig samen met familie en vrienden te zijn”, zegt hij. Erwin Westerman verzorgt al jaren de bloemen, de bomen op het terras en zorgt er ook elk jaar voor dat het restaurant in kerstsfeer wordt ondergedompeld. “We zijn hier met drie man een hele dag aan het werk geweest”, vertelt Westerman. “Bij het aanbrengen van kerstversiering is het belangrijk dat dit samensmelt met het interieur. Bij Bella Torino hebben ze warme tinten dus die gebruik ik ook bij het aanbrengen van de versiering. Je wordt als het ware ingepakt in de warme sfeer.” Westerman vindt kerstdecoratie belangrijk. “Gelukkig zie ik dat veel restauranteigenaren dit onderschrijven. In veel restaurants wordt tegenwoordig meer in de decoratie geinvesteerd. Daar ben ik blij om”, aldus de decorateur.

Kerst

Kerst is voor restaurant Bella Torino een drukke tijd. Rocco Mattuzzi: “Maar vooral heel leuk. We krijgen veel gasten met de kerst. Beide kerstdagen hebben we een kerstbrunch. Mensen hoeven hiervoor niet te reserveren maar kunnen tussen 12.00 en 16.00 uur binnenlopen.” Tijdens de brunch kan er worden genoten van heerlijke Italiaanse antipasti en een broodplankje. Daarnaast is er op eerste en tweede kerstdag ook een diner. “We hebben een vroege zitting om 16.30 uur voor mensen met kleine kinderen en een late zitting die om 19.45 uur begint. We serveren een vleesmenu met onder andere ossenhaas en een vismenu met onder andere zeetong. Reserveren is belangrijk”, vertelt Rocco. “We vinden het belangrijk om de gasten te verwennen met mooie gerechten.”

In de serre is de kerstversiering het meest uitbundig. “Dit jaar hebben we een leuke actie gekoppeld”, zegt Rocco. “Als mensen raden hoeveel kerstballen er in de serre hangen, dan kunnen ze een diner voor twee winnen.” In het restaurant staat een grote pot waar mensen in inzending in kunnen deponeren. “Ze beginnen vaak enthousiast te tellen maar dat is geen doen”, lacht Matuzzi.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5
Op 28 april is het vol met spelletjes en clinics om kennis te maken met tennis en padel. Foto: pr
Open dag tennis en padel voor jeugd en Tiebreak-Challenge bij TPVS 19 apr, 10:22