Chef bakkerij Willem Teeuw is erg trots op het behaalde resultaat.
Chef bakkerij Willem Teeuw is erg trots op het behaalde resultaat.

Oliebollen bakken is elk jaar weer topsport bedrijven

Actueel 65 keer gelezen

De ene oliebol is de andere niet, dat spreekt natuurlijk voor zich. Maar wat maakt een oliebol nu tot een echte superbol? We vroegen het Willem Teeuw, meesterbakker, in zijn domein, de bakkerij van Jongerius Bakker.

Zoetermeer - Elk jaar, zo rond begin september als de nieuwe oogst bloem er is, gaan Willem Teeuw en zijn bakkers weer aan de slag met de oliebol. En dat is volgens hem elk jaar weer topsport bedrijven. “We hebben natuurlijk een vast recept, maar voor de ideale oliebol moet echt alles kloppen.” En met alles bedoelt Willem dan ook echt alles; van de temperatuur van het water, de rozijnen, de rijskast, tot de olie waarin gebakken wordt. “ Als dat allemaal klopt worden de eerste oliebollen gebakken en getest. “Pas als deze het predicaat ‘superbol’ verdienen gaan ze naar onze winkels.” Dat is meestal rond het einde van september. Willem: “Onze klanten kunnen kiezen uit drie varianten; de naturel bol met kaneelsuiker, de bol met krenten, rozijnen en stukjes appel, en de Monnikenbol, iets donkerder van kleur met kaneel en kaneelsuiker.” Hij lacht als hij aan het vertellen is. “Ik heb een persoonlijke ‘liefde’ voor de oliebollen. We stoppen er heel veel passie en liefde in. Met onze mensen gaan we elke dag voor het perfecte product.” Het feestseizoen brengt extra drukte met zich mee voor Jongerius Bakker. Willem Teeuw: “Onze klanten vragen steevast naar de bekende producten. We zetten in onze winkels graag een speciale sfeer neer met producten zoals de ananas- en appelbeignets, en natuurlijk oliebollen.” Jongerius Bakker legt de lat behoorlijk hoog en laat haar producten regelmatig controleren door het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC), het kennis en adviescentrum voor de bakkerij branche. De oliebollen van Jongerius Bakker werden onlangs met goud bekroond. Willem: “Iets waar we natuurlijk erg trots op zijn. Het is dan ook een echte superbol.” Ook de appelbeignets kregen een het predicaat goud. Willem: “Het is bijzonder dat we bij zoveel mensen onderdeel mogen zijn van bijzondere- en gewone dagen. We zien dat als een voorrecht waar we ons elke dag met passie en toewijding voor in willen zetten. En dat geldt natuurlijk voor al onze producten, van Monnikenbrood tot oliebol.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10