Afbeelding
Foto: Bo Logiantara

Buurtkerstboom in de Waterbuurt

Actueel 87 keer gelezen

Een mooie traditie werd geboren in 2009 toen de Gemeente Zoetermeer een Buurtkerstboom aanbood met alle verlichting, versiering en de benodigde drankjes en hapjes om er een gezellig buurtfeestje van te maken. Dit jaar staat voor de tiende keer op dezelfde plaats op het Leiwater, ter hoogte van nummer 101, weer een fraaie Buurtkerstboom die op zondag 9 december met hulp van een aantal buren en kinderen is versierd met lichtjes en veel kleurrijke ballen.

Van de Gemeente (Wijk aan Zet) mochten wij weer een royale subsidie ontvangen. En vanwege het jubileum van deze traditie vroegen en kregen wij ook van Fonds 1818 een aanvullende subsidie, zodat wij dit keer de bijeenkomst met wat extra aandacht konden aankleden.

Onze kerstboomleverancier (Kerstboom Thuis Zoetermeer) doet al jaren mee aan de traditie en belt ons al tijdig op om te vertellen dat zij een mooie boom hebben gereserveerd. Vervolgens komen zij hem keurig op tijd bij ons afleveren en plaatsen.

Zondagmiddag 9 december kwamen de uitgenodigde buren bij elkaar. De lampjes werden aangebracht en vooral de kinderen waren heel creatief met het verder inhangen van de ballen, slingers en pegels. Intussen stond de prosecco koud en de Glühwein warm te worden en na een korte toespraak van een van de buren werd de verlichting ontstoken. Het resultaat is op de foto te bewonderen.

Onder het genot van de gebruikelijke kerstdrankjes, prosecco, Glühwein, chocomel en limonade en de nodige versnaperingen zoals smulpannen, loempia’s, bitterballen en poffertjes bleef het nog lang gezellig, daarbij geholpen door het droge weer en een redelijke temperatuur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De twee mantelzorgers hebben het rapport met aanbevelingen aangeboden aan wethouder Ingeborg ter Laak. Foto: pr
Zoetermeerse mantelzorgers hebben behoefte aan erkenning en ontzorgen 18 apr, 16:32
De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10