Afbeelding
Foto: Robbert Roos

‘Iedereen moet een dag met zijn familie doorbrengen’

Actueel 67 keer gelezen

Robbert Roos

De feestdagen brengen we natuurlijk het liefste door in het gezelschap van ons gezin, de familie of met vrienden. Toch is er ook een grote groep mensen die gewoon doorwerken, ook tijdens de feestdagen. Wij spraken met Bengt Aanen, mede-eigenaar bij Jofel met vier vestigingen in Bleiswijk, Zoetermeer, Rotterdam en Vlaardingen over deze speciale diensten.

Bleiswijk - Er hangt een gezellige sfeer in Eetcafé Jofel in de Dorpsstraat in Bleiswijk; een gezellig eetcafé waar je naast lekker eten, ook goed terecht kunt voor een gezellige borrel met vrienden. De zaak is gezellig aangekleed met kerstversieringen en vrolijke lampjes twinkelen je tegemoet. “We proberen het voor onze gasten tijdens deze dagen extra speciaal te maken, daar hoort een sfeervolle aankleding natuurlijk bij.” Voor Bengt Aanen, samen met Wesley de Gooijer mede-eigenaar bij Jofel, beginnen de feestdagen eind september al te leven. “Dan voeren we de eerste gesprekken met ons team hoe we die dagen in gaan vullen. De mensen zijn op zoek naar gezelligheid en verwachten met deze dagen toch iets extra’s.” Omdat Jofel over vier locaties beschikt die allemaal een ander karakter hebben wordt voor elke locatie een eigen plan gemaakt. “We passen ons menu aan, bijvoorbeeld met mooie wildgerechten, of een grappig Sinterklaas dessert.” Voor Aanen is het einde van het jaar ook altijd weer een moment om even terug te kijken. “Dan zie je weer wat er allemaal gebeurt is en wat je bereikt hebt. Daar ben ik dankbaar voor. Daarom vind ik het ook zo belangrijk dat iedereen de gelegenheid krijgt om met zijn of haar dierbaren de feestdagen te kunnen vieren. Iedereen moet een dag met zijn familie doorbrengen.” De werkschema’s zijn zo aangepast dat dat ook mogelijk is. Toch zijn het vooral ook leuke dagen om te werken. “Als alles klaarstaat en de gasten pas over een uurtje arriveren dan hebben we altijd even een team-momentje. Even met elkaar terugblikken en alvast een toast uitbrengen. Je waardering uitspreken naar elkaar. Dat zijn gouden momentjes.” Met Oud en Nieuw heeft Jofel een gezellige Eindejaarsborrel met live-muziek op het programma staan. “Dan zijn we van 16.00 tot 21.00 uur geopend. Zo kunnen onze gasten het oude jaar gezellig afsluiten en alvast toasten op het nieuwe jaar, en kunnen onze collega’s toch Oud & Nieuw vieren zoals zij dat willen. Er moet ook ruimte zijn voor ontspanning.”

Actuele informatie: Tijdens de feestdagen zijn er aangepaste openingstijden. Kijk op www.eetcafejofel.nl of www.classbyjofel.nl voor actuele informatie over de activiteiten en openingstijden bij Jofel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 16 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 16 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 16 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 17 uur geleden
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24