Afbeelding

Isabelle Vugs nieuwe voorzitter Raad van Toezicht SGZ

Actueel 102 keer gelezen

Zoetermeer - De Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer (SGZ) heeft in Isabelle Vugs een opvolger gevonden voor vertrekkend voorzitter van de Raad van Toezicht Marie-Antoinette Bäckes. Marie-Antoinette Bäckes legt haar functie met ingang van januari 2020 neer, omdat ze dan de maximale zittingstermijn bereikt.

Isabelle Vugs heeft lange tijd in het onderwijs gewerkt, bij ROC Mondriaan en bij de Hogeschool Rotterdam. Van 2014 tot 2018 was zij voor D66 wethouder in Zoetermeer. Als wethouder was ze onder andere verantwoordelijk voor zorg en welzijn. Tegenwoordig werkt Vugs als Business Partner voor het sociaal domein bij de gemeente Leidschendam-Voorburg. Zij woont al meer dan twintig jaar met veel plezier in Zoetermeer.

De SGZ is voor Vugs geen onbekende. Ze zegt hierover: “Ik heb de SGZ leren kennen als een zeer professionele organisatie waar Zoetermeer trots op mag zijn. De goede samenwerking tussen de SGZ en andere zorgpartners in de regio, zoals bijvoorbeeld het Langeland Ziekenhuis en de thuiszorg, zorgt ervoor dat er afspraken gemaakt kunnen worden die ten goede komen aan de inwoners van Zoetermeer en Benthuizen. Ik vind het heel mooi en eervol om vanaf 2020 voorzitter van de Raad van Toezicht van de SGZ te zijn en ik heb er veel zin in.”

Directeur van de SGZ, André Louwen, over de opvolging in de Raad van Toezicht: “Mijn collega Harry van den Hoeven en ik zijn heel blij met Isabelle Vugs als opvolger van Marie-Antoinette. Ze heeft als wethouder veel voor de SGZ relevante ervaring opgedaan en beschikt over een breed netwerk. Maar belangrijker nog is dat ze net als de huidige voorzitter als persoon ook heel goed bij de SGZ past: ze is heel maatschappelijk betrokken, gericht op teamwork en samenwerking en heeft een warm hart voor de zorg en de mensen die daarin werken. We kennen haar natuurlijk als wethouder en hebben daar een heel goede indruk aan over gehouden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38