Afbeelding
Foto: Kees van Rongen

Benefietconcert voor projecten in Malawi en Oeganda

Actueel 68 keer gelezen

Kees van Rongen

World Servants Zoetermeer zet zich in voor scholenbouw in Afrika. Zoetermeerse jongeren gaan ook daadwerkelijk meehelpen in de zomervakantie. Met diverse acties proberen de leden van World Servants Zoetermeer geld bij elkaar te krijgen voor het ontwikkelingsproject en om de reis te bekostigen.

Zoetermeer - Een van de acties is het Benefietconcert woensdagavond 19 december in het Oranje Nassau College aan de Parkdreef. “Het wordt een avond vol met muzikaal talent. Bovendien kunt u voor een kleine bijdrage genieten van zelfgemaakte lekkernijen en een drankje. Oud-leerlingen van ONC treden op. De opbrengst gaat in zijn geheel naar scholenbouw in Afrika,” vertellen Daphne de Bruijn (22) en Esther Janse (20). Beide studentes pedagogische wetenschappen aan de Universiteit van Leiden zijn zelf oud-leerling van het ONC.

Sinds vier jaar zijn ze lid van de stichting World Servants Zoetermeer.

“Na werkvakanties in Bolivia, Nicaragua en Rwanda ga ik de komende zomervakantie naar Malawi om de lokale bevolking daar te helpen bij de bouw van klaslokalen,” zegt Daphne.

En Esther, die ook in Bolivia en Nicaragua al actief was bij scholenbouw: “Ik ga helpen bij de bouw van een kleuterschool in Oeganda.”

“In Zoetermeer zijn we met zeven jongeren, die het komende jaar naar verschillende landen in Afrika gaan. Het streefbedrag is 17.500 euro. Inmiddels hebben we ruim 5100 euro met acties opgehaald.”

Zo was er al een speculaasactie en een 4-gangendiner. Er komen meer acties. Daphne en Esther doen mee aan de oudejaarsduik: Duiken of Dokken, waarbij zij zich laten sponsoren. In het voorjaar gaan ze auto’s wassen. Maar ze hopen nu vooral dat het Benefietconcert druk wordt bezocht en het nodige geld oplevert.

“Het Benefietconcert wordt een sfeervolle avond van 19.30 tot 21.30 uur. Het slot is een samenzang van kerstliedjes om in de kerstsfeer te komen. Toegangskaarten à € 4,00 via: geef.ws/benefietavond of op de avond zelf bij de school. Het geld is voor beter onderwijs in Afrika.”

World Servants telt in Nederland wel 800 jongeren, die in hun zomervakantie meehelpen aan ontwikkelingsprojecten in Afrika, Azië en Zuid-Amerika

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 20 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 20 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 20 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 21 uur geleden
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24