Afbeelding
Foto: RonJenner.nl

Nachtclub in park moet dicht

Actueel 61 keer gelezen

Zes maanden sluiting Club Magnum

Als het aan burgemeester Aptroot ligt, komt er geen nachtclub meer in het Van Tuyllpark. De burgemeester besloot deze week om Club Magnum voor een half jaar te sluiten na vondst van een handgranaat twee weken geleden. Afgelopen weekend ging de burgemeester, die toevallig een nachtdienst meedraaide met de politie, met gillende sirenes naar nachtclub Sultana in het Van Tuyllpark waar met een vuurwapen werd gedreigd.

Zoetermeer - “Dit soort zaken brengen risico’s met zich mee”, zegt Aptroot. Na de bedreiging met een vuurwapen afgelopen zaterdag hebben agenten de verdachte achtervolgd en werd hij in Den Haag aangehouden waarbij de politie ook nog twee waarschuwingsschoten moet lossen. “Ontoelaatbaar”, vindt Aptroot. Als het hem ligt, komen er geen nachtclubs meer in het park. “Dit soort gelegenheden zorgen alleen maar voor criminaliteit en zijn er niet voor de Zoetermeerders. Het trekt publiek van buiten de stad aan”, zegt hij. De burgemeester heeft deze week met andere gebruikers van het Van Tuyllsportpark zoals sportverenigingen en JJ Music House gesproken en zij juichen het besluit van de burgemeester alleen maar toe. Ze zijn ook blij met het cameratoezicht in het park.

“Ik ben verantwoordelijk voor de openbare orde in de stad en die is door dit soort zaken in het geding. De strafbare feiten zoals de bedreigingen en schieten en de handgranaat liggen nu bij het Openbaar Ministerie. Aptroot wint er geen doekjes om. “Wat mij betreft worden dit soort mensen snoeihard aangepakt. Ik heb al meerdere keren dergelijke nachtclubs in de stad moeten sluiten en op één keer na, werd ik telkens in het gelijk gesteld door de rechter”, aldus Aptroot.

Volgens de burgemeester is Zoetermeer niet de enige plaats waar in nachtclubs criminaliteit is. Ook in Den Haag, Rotterdam en Delft is hetzelfde aan de gang. “Ik heb het dan uiteraard niet over zaken in het Stadshart zoals Spetters, Vrienden of The Old Pal en zelfs de snackbar is tot diep in de nacht open. Maar daar hebben we niet zulke incidenten. Kennelijk trekken de nachtclubs in het Van Tuyllpark een heel ander publiek”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38
Linda Bregman werkzaam op de afdeling Verloskunde is heel erg blij met het behoud van de geboortezorg. Foto: Kees van Rongen
Explosie van emoties over behoud en uitbreiding van geboortezorg in Zoetermeer 19 apr, 10:25 5
Op 28 april is het vol met spelletjes en clinics om kennis te maken met tennis en padel. Foto: pr
Open dag tennis en padel voor jeugd en Tiebreak-Challenge bij TPVS 19 apr, 10:22