Hilbrand Nawijn, Nel van Pelt, Ronnie en Juliëtte Meurs, Theo van Doorn en Rinus van Pelt. Foto: Robbert Roos
Hilbrand Nawijn, Nel van Pelt, Ronnie en Juliëtte Meurs, Theo van Doorn en Rinus van Pelt. Foto: Robbert Roos Foto: Robbert Roos

Steun voor De Zonnebloem Zoetermeer

Actueel 74 keer gelezen

Robbert Roos

Donatie door verkoop vuurwerk

Sinds jaar en dag zijn vader en zoon Jan en Theo van Doorn voor veel Zoetermeerders het verkoopadres voor knal en siervuurwerk. Ieder jaar ondersteunt de familie van Doorn met een gedeelte van de opbrengst een goed doel Dit jaar is dat Stichting de Zonnebloem Zoetermeer Zuid.

Zoetermeer - Het is weer aanpoten geblazen de komende dagen voor de familie van Doorn. Vanaf de verkooplocatie aan de Alkmenehof 1 in de wijk Noordhove zullen weer vele soorten vuurwerk hun weg naar de consument weten te vinden. Jan en Theo van Doorn: “Het is elk jaar weer een bijzondere tijd.” Jan en Theo willen als ondernemers graag iets terug doen voor de stad. “Elk jaar steunen we een lokaal doel.” Waren dat in voorgaande jaren de stichting Vrienden van het Lange Land en de Voedselbank, dit jaar is gekozen voor Stichting de Zonnebloem Zoetermeer Zuid. “Hibrand Nawijjn attendeerde ons op deze stichting die zich inzet voor mensen die door ziekte of een handicap met een beperking moeten leven. Vandaar dat we dit jaar voor dit doel gekozen hebben.” Van de totale verkoopopbrengsten gaat een vast bedrag naar deze stichting zodat die het kunnen gebruiken voor extra activiteiten. Zonnebloem voorzitter Nel van Pelt is dan ook erg blij met deze extra bijdrage. Gesteund door haar echtgenoot Rinus zet zij zich al jaren in voor de Zonnebloem. “We hebben een groep van 300 gasten en ongeveer 70 vrijwilligers. Zonder financiële ondersteuning zijn we nergens.” Ronnie en Juliëtte Meurs zijn beiden vrijwilliger bij de Zonnebloem. “Mensen met een lichamelijke beperking komen niet zo snel de deur meer uit. Ongeveer een kwart van de gasten is gebonden aan een rolstoel en dus volledig afhankelijk van ons.” vertelt Ronnie. “Het thuis halen en brengen met speciaal vervoer is een enorme kostenpost”, vult Juliëtte aan. De kerstviering met 175 personen is elk jaar weer erg bijzonder met lekkere hapjes en drankjes. “We leggen onze gasten helemaal in de watten. net zoals tijdens andere activiteiten.” Zo gaan de vrijwilligers bijvoorbeeld met hun gasten naar de Keukenhof, maar kunnen ook de helpende hand bieden bij het voorbereiden van een maaltijd als de gast dat zelf niet meer kan. “Je merkt dat ons werk enorm gewaardeerd wordt en dat de gasten echt uitkijken naar onze activiteiten.” Vandaar dat Nel dan ook ontzettend blij is met de actie van de familie van Doorn. “Dit is echt een flinke meevaller. Daar kunnen we leuke dingen mee doen.” Wat precies kan Nel nu nog niet zeggen. Maar ideeën heeft ze genoeg. “Er zijn nog zoveel leuke dingen te bezoeken, ook hebben we komend jaar een jubileum wat we graag uitgebreid willen vieren.” Haar ogen stralen als ze praat, vol passie voor ‘haar’ stichting. Jan en Theo van Doorn genieten zichtbaar van zoveel enthousiasme en doen er ter plekke nog een schepje bovenop. Theo: “Schrijf ons ook maar op als vrijwilliger, maken we er gewoon een dagje uit van met elkaar. In onze cultuur zijn we het gewend om voor elkaar klaar te staan.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 12 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 12 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 12 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 13 uur geleden
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24