Afbeelding
Foto: Helene Ouwerkerk

Happy New Year

Actueel 64 keer gelezen

Deze plek wil ik als eerste gebruiken om u een heel gelukkig, gezond en liefdevol nieuwjaar te wensen waarin dromen zullen uitkomen en mooie dingen worden beleefd. De eerste column van het nieuwe jaar is per uitstek geschikt om vooruit te blikken maar ook terug te kijken.

Zoetermeer kan terugblikken op een goede jaarwisseling zonder grote incidenten. Natuurlijk is ieder incident er één te veel en er zal maar brand zijn bij jou. Maar als we naar onze buurgemeente Den Haag kijken dan mogen we in Zoetermeer onze handen dichtknijpen. Hier gelukkig geen metershoge vuurstapels die vervolgens een vonkenregen over een hele wijk spuwen. Ook de vuurwerkvrije zones zijn prima verlopen. Schreef ik een jaar geleden nog hoe vervelend het was dat er in het bos vuurwerk werd afgestoken als je je hond wilt uitlaten. Door het vuurwerkverbod is dat goed gegaan en konden de honden rustig hun wandeling op oudejaarsdag maken. We kunnen denk ik tevreden zijn en burgemeester Aptroot die in de nieuwjaarsnacht tot 6.30 uur met de hulpdiensten op pad is geweest is dat ook.

Vooruitblikkend ben ik heel benieuwd wat 2019 ons zal gaan brengen. Zullen er de nodige woningen worden gebouwd of zullen tegenstanders de boel vertragen? Ik hoop het eerste want woningen zijn hard nodig om aan de behoefte van onze inwoners te voldoen. Zullen de plannen voor een nieuw zwembad verder vorm krijgen? Uiteraard is het te vroeg om te hopen dat we in 2019 kunnen zwemmen maar hoe mooi zou het zijn als er knopen worden doorgehakt zodat het zwembad een stuk dichterbij komt. En hoe zal het dit jaar gaan met de energietransitie? Kunnen we dit jaar flinke stappen zetten in Zoetermeer zodat het gasgebruik steeds verder wordt teruggedrongen? Maar bovenal hoop ik dat we in 2019 vooral lief en verdraagzaam naar elkaar zullen zijn en dat we ons op kunnen maken voor een heel fijn en gezellig jaar. Gelukkig nieuwjaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De leerlingen van het Alfrink College.
Alfrink tweede bij toernooi Olympic moves 18 apr, 16:16
Stadshart Daily Plaza wordt hét overdekte boodschappencentrum van Stadshart Zoetermeer met de focus op dagelijkse benodigdheden.
Trekpleister naar Stadshart Daily Plaza in Zoetermeer 18 apr, 15:17 3
Nieuw seizoen bij Buurttuin Zoete Aarde
Programma buurttuin Zoete Aarde 18 apr, 12:18
Cantiamo tijdens het slotapplaus. Foto: Leon Koppenol
Cantiamo levert huzarenstukje 18 apr, 12:15
Afbeelding
Mooie resultaten springers Pro Patria bij toernooi 18 apr, 11:14
Jongeren maken Theater Na de Dam
Jongeren maken Theater Na de Dam 18 apr, 11:07
 Op dit moment worden jaarlijks zo’n 1.100 kinderen geboren in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Foto: hagaziekenhuis.nl
HagaZiekenhuis kiest voor behoud van geboortezorg in Zoetermeer 18 apr, 10:18 10
Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 18 apr, 10:09