Peter en Ina stijden samen met hun zoon Stephan tegen zijn ziekte MS. Foto: Robbert Roos
Peter en Ina stijden samen met hun zoon Stephan tegen zijn ziekte MS. Foto: Robbert Roos Foto: Robbert Roos

Steun Stephan in zijn strijd tegen Multiple Sclerose

Actueel 61 keer gelezen

Robbert Roos

Stephan Geertsen is 33 jaar en lijdt al ruim zes jaar aan de slopende ziekte Multiple Sclerose (MS). In 60 landen wereldwijd wordt een bijzondere stamcelbehandeling toegepast die het aftakelingsproces stopt en de kwaliteit van leven op het huidige niveau handhaaft. Om zo’n behandeling in het buitenland mogelijk te maken is Stephan een crowdfundingsactie gestart.

Zoetermeer - Ongeveer € 95.000,- dat kost een stamcelbehandeling in Rusland of Mexico. Een enorm bedrag wat Stephan niet even zelf op kan hoesten. Toch is hem er alles aan gelegen dit bedrag zo snel mogelijk bij elkaar te krijgen. Zijn gezondheid staat immers op het spel. ,,Zo’n zes jaar geleden tijdens een vakantie in Amerika deden de eerste klachten zich voor. Ik had net mijn studie afgerond en was begonnen in de ICT” vertelt Stephan. “Oogproblemen, duizelingen en hartkloppingen zonder duidelijke oorzaak.” Het zou nog drie jaar duren voor de diagnose MS werd gesteld; een mededeling die als een mokerslag aankwam. ,,In eerste instantie kwam er een enorme rust over me dat eindelijk bekend was wat ik had” vertelt Stephan openhartig. “Maar als je beseft dat je, in de bloei van je leven, te maken krijgt met toenemende beperkingen en geplaagd wordt door dagelijkse vermoeidheid en concentratieproblemen dan is dat enorm zwaar.” Ook voor Stephans ouders Peter en Ina kwam de diagnose hard aan. Zij helpen hun zoon waar ze kunnen in zijn strijd tegen zijn ziekte. Niet alleen met de crowdfundingsactie, maar bijvoorbeeld ook door Stephan praktisch te helpen in zijn huishouden. “Zonder mijn moeder zou de chaos niet te overzien zijn” bekend Stephan eerlijk. Toekomstplannen heeft hij net zoals zijn leeftijdsgenoten, al heeft hij die momenteel even geparkeerd. Zo kan hij zich volledig concentreren op zijn actie. De stamcelbehandeling aHSCT, wat staat voor autologe hematopoietische stamceltherapie, wordt in Nederland nog niet toegepast en ook niet vergoed door de ziektenkostenverzekeraars als de behandeling in het buitenland wordt ondergaan. “Het beste resultaat wordt bereikt bij RRMS, het type MS wat ik heb. Vandaar dat ik deze behandeling wil ondergaan. U steunt mij enorm door mij te helpen dit bedrag bij elkaar te krijgen. Zo draagt u niet alleen bij aan een leven voor mij zonder rolstoel, maar geeft u mij ook de mogelijkheid om een zinvolle bijdrage te leveren aan de Nederlandse maatschappij.”

Doneren
U kunt Stephan steunen door een donatie te storten op bankrekening NL23INGB0008817973 t.n.v. Stichting Steun Mijn Strijd tegen MS of ga naar website www.smsms.nl. Hier kunt u ook het hele verhaal van Stephan Geertsen teruglezen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 8 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 12 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16