Afbeelding

Finalisten Young Music Talent bekend

Actueel 102 keer gelezen

Zoetermeer - Gemakkelijk was het zeker niet maar de jury is het eens: de finalisten van Young Music Talent zijn bekend! Na de spannende voorrondes van 22 en 23 maart, waar 120 deelnemers zich presenteerden voor jury en publiek, kunnen de finalisten zich nu gaan voorbereiden op de finale van deze muziekwedstrijd op 12 april in de Theaterzaal van CKC partners.
Tijdens de voorrondes lieten solisten en ensembles duidelijk zien dat Zoetermeer beschikt over een grote dosis muzikaal talent. De finalisten in de categorie solisten t/m 10 jaar zijn: Fleur Senou (viool), Matthijs Bontenbal (piano en Chun Wai Ng (gitaar). In de categorie solisten 11 t/m 16 jaar zijn door: Desiree van Osta (piano), Maaike Franken (musicalzang), Casper Bleichrodt (fagot), Sara Verhulst (viool) en Dominique Drabbe (drums). De solisten in de categorie 17 t/m 21 jaar die een plek in de finale hebben bemachtigd zijn Tom Eijgenraam (drums), Luuk Roelofsz Thomas (djembé) en Pien Pieterse (dwarsfluit).

Duo Desan (piano en cello) en El Roka (vioolensemble) vertegenwoordigen de categorie ensembles klassiek. Bij de categorie ensembles lichte muziek zijn dat Djembe Trio, The Rockababes en Alfrink Music Team. Daarnaast strijden The Rockababes en Alfrink Music Team voor de eerste plaats in de categorie Battle of the Schools.

Aanmoedigingsprijzen waren er voor Isis van den Bout (blokfluit) als aanstormend talent en Tobias de Jong (gitaar zang) voor zijn eigen geschreven werk.

Ook leuk en leerzaam
Deelnemen aan Young Music Talent is meer dan alleen kans maken op mooie prijzen. Het is een leuke en leerzame ervaring. Deelnemers ontmoeten andere leeftijdsgenoten met dezelfde passie en voorafgaande aan de voorrondes kregen ze de kans om gratis deel te nemen aan een workshop podiumpresentatie. Daarnaast ontvangt iedereen waardevolle feedback van professionele docenten.

Meer informatie over Young Music Talent vind je op www.ckc-zoetermeer.nl/ymt. Young Music Talent wordt gesponsord door Orthodontistenpraktijk De Wereldlach en georganiseerd door CKC partners.

--- einde persbericht ---

CKC partners
CKC partners is uniek in haar soort. De stichting werkt in opdracht van de gemeente en het onderwijs en biedt particulieren een ruim aanbod van meer dan 250 activiteiten. Je vindt ze allemaal terug in onze brochure. Ons doel is zoveel mogelijk inwoners van Zoetermeer in aanraking te laten komen met kunst en cultuur en dat doen we samen met onze 60 huispartners.

We willen mensen raken en persoonlijke ontwikkeling ondersteunen. Of ze nu op zoek zijn naar verdieping, vernieuwing, of in groepsverband met hun passie bezig willen zijn. Een aantrekkelijk en divers aanbod van cultuureducatie en amateurkunstbeoefening voor Zoetermeer en directe omgeving voor alle leeftijden vinden we belangrijk.

Binnen Zoetermeer werken we samen met culturele partijen als de Bibliotheek Zoetermeer, het Stadstheater, het Forum, het Stadsmuseum, Cultuurpodium Boerderij, Terra Art Projects en Floravontuur Promotie Zoetermeer. Ook groeit het aantal samenwerkingen met maatschappelijke partners op het gebied van zorg en welzijn. Hier bereiken we zon 7.000 mensen per jaar mee. Via het programma Cultuur op School, waarin we samenwerken met de Zoetermeerse scholen, worden jaarlijks meer dan 20.000 kinderen bereikt. Daar zijn we trots op!

Met het besluit van de gemeente om ook amateurtheatergezelschappen een plek te geven binnen het gebouw hebben we ons verder ontwikkeld naar een culturele faciliteit waar naast een breed cursusaanbod ook amateurkunst nadrukkelijk een thuis heeft. Met inmiddels de benodigde verbouwing achter de rug kunnen we het gebouw nu met recht Het Huis van de Zoetermeerse Amateurkunst noemen.

Contact

Adresgegevens Leidsewallen 80 / hoek Osylaan, Zoetermeer (wijk 22)

Meer informatie Jessica Groenewegen / marketing, verkoop communicatie

mvc@ckc-zoetermeer.nl

079 - 316 14 11

Bron foto PR (Alfrink Music Team tijdens voorronde)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 22 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 28 mrt, 07:18
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16